Därför ligger snövallarna kvar: "Kommer ta mer tid"

Bortforslingen av snön som kom förra veckan har inte flutit på riktigt som det var planerat i Vimmerby Kommun. "Det går ändå hyfsat efter omständigheterna", säger Andreas Roth.

Andreas Roth är arbetsledare på driftenheten i Vimmerby kommun som fortfarande har mycket jobb kvar efter förra veckans snöoväder.

Andreas Roth är arbetsledare på driftenheten i Vimmerby kommun som fortfarande har mycket jobb kvar efter förra veckans snöoväder.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2021-02-05 14:00

Driftenheten på gatukontoret i Vimmerby kommun har varit hårt prövad efter förra veckans intensiva snöfall. Den här veckan var tanken att man skulle forsla bort snön som ligger som vallar längs med gatorna. Men jobbet var mer omfattande än beräknat.

– Vi har fått inse att det var riktigt mycket snö som föll. Vi har fått göra prioriteringar på att få undan så mycket som möjligt i centrum och på de stora matarlederna runt stan, men det kommer ta mer tid att få allt färdigt, säger Andreas Roth som är arbetsledare på driftenheten på gatukontoret i Vimmerby kommun.

Det finns även andra faktorer som fördröjer arbetet.

– Det är svårt att komma ut och köra undan snövallar utan att störa trafikrytmen. Där ber vi om tolerans från allmänheten att det kan vara lite trångt att komma fram ibland. Dessutom har personalen jobbat en del extra på sistone och behöver vara lite lediga också. Särskilt för om det skulle komma mer snö så vi behöver rycka ut igen.

En annan utmaning är vart man ska göra av den snö som forslas bort.

– Snön är ofta full av salt, gummirester och andra föroreningar och kan inte läggas vart som helst. Särskilt inte nära vattendrag så det gäller att hitta lämpliga platser. Just nu har vi lagt en del vid sidan av Lundagatan mitt emot ishallen och på Krönsmon finns också utrymme. Men där är ju byggnation på gång snart så nästa år får vi hitta ett annat alternativ, säger Andreas Roth.

På Krönsmon lagras en del av snön som har forslats bort från centrum.
På Krönsmon lagras en del av snön som har forslats bort från centrum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!