Bowlingentusiasterna ser fram mot hösten

BÄde i Vimmerby och Hultsfred Äker kloten fram nu nÀr bowlingsÀsongen börjar pÄ riktigt. Det Àr nÄgot som glÀdjer entusiaster i alla Äldrar.

Det hÀr gÀnget frÄn Vimmerby BK trÀnade i bowlinghallen nÀr tidningen var pÄ besök.

Det hÀr gÀnget frÄn Vimmerby BK trÀnade i bowlinghallen nÀr tidningen var pÄ besök.

Foto: Carl Abrahamsson

Vimmerby2022-08-23 05:00

Bowling Àr inte direkt nÄgon sommaraktivitet, varken i Vimmerby eller Hultsfred. Hallarna i bÄda orterna har haft stÀngt under sommaren och öppnar nu upp igen inför höstsÀsongen. Det som Àr mest markant sedan förra sÀsongen Àr att Varta BK, bowlinglaget i Hultsfred, numera trÀnar i Vimmerby.

– Vi har haft stĂ€ngt under en stor del av sommaren, berĂ€ttar Mari Karlsson pĂ„ Vimmerby Bowling. Det Ă€r ju inte sĂ„ populĂ€rt att bowla under sommaren. Men vi kör igĂ„ng som vanligt nu, och dessutom med pensionĂ€rsaktiviteter och Ă€ven företagsbokningar. Vi har i perioder kört quiz men det har inte varit nĂ„gon jĂ€ttesuccĂ©. Man kommer nog hit mest för att bowla, helt enkelt.

– Varta BK trĂ€nar i Vimmerby nu men det Ă€r för tidigt att sĂ€ga vad det innebĂ€r för oss, sĂ€ger Karlsson vidare. Men vi vet att vi kan klara av bĂ„da klubbarna.

undefined
Peter Torstensson, före detta klubbordförande i Vimmerby BK, slÄr en strike.

– De som har hallen i Vimmerby var tydliga redan frĂ„n start med att det inte kommer bli nĂ„gra problem med underhĂ„ll för bĂ„de oss och Vimmerbys lag, sa Daniel Rehn, Varta BK, till Vimmerby Tidning redan tidigare under sommaren.

– För oss föll myntet ganska sjĂ€lvklart pĂ„ Vimmerbyhallen frĂ„n början eftersom det Ă€r en bra hall som ligger hyfsat nĂ€ra oss. SĂ„ det ska nog bli bra det hĂ€r, förklarade Rehn.

undefined
Peter Torstensson och Ole Nijdam, bowlingentusiaster i olika generationer.

NĂ€r vi besöker hallen i Vimmerby Ă€r det full fart med trĂ€ningspass för Vimmerby BK. Före detta ordförande Peter Torstensson slĂ„r en “strike” precis nĂ€r vi ska fotografera. De yngre klubbmedlemmarna vill direkt visa att Ă€ven de kan fĂ„ kĂ€glorna att falla.

– UmgĂ€nget och gemenskapen Ă€r det bĂ€sta med att bowla, sĂ€ger Torstensson.

Vimmerby BK innehÄller allt frÄn seniorer till juniorer. En duktig junior Àr Ole Nijdam.

– Det roligaste med bowling Ă€r att tĂ€vla, sĂ€ger han. Det Ă€r spĂ€nnande.

undefined
Vimmerby-hallen hyser nu bÄde Vimmerby BK och Varta BK.

I Hultsfred tycks situationen inför hösten vara liknande.

– Vi har haft en lugn sommar med mycket stĂ€ngt, sĂ€ger Annika Öberg pĂ„ Hultsfreds Bowlinghall. Men vi behöver ha stĂ€ngt pĂ„ sommaren för att kunna arbeta med underhĂ„ll av banor och lokalen. Bowling Ă€r heller ingen stor sommaraktivitet hĂ€r.

Vad betyder det för er att Varta BK lÀmnat er hall?

– Det Ă€r för tidigt att uttala sig om vad det betyder för oss pĂ„ sikt, svarar Öberg. Jag tror pĂ„ en riktigt bra sĂ€song nu nĂ€r vi öppnar. Dessutom har vi events och barnkalas. Sedan fĂ„r vi se hur mycket sjĂ€lva pandemin betytt, om folk Ă€ndrat vanor eller inte.

undefined
En klassisk Vimmerby-syn: den gigantiska kÀglan utanför bowlinghallen.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om