C vill veta hur kommunen kan stötta bönderna

Mer kalops istället för fisk från Ishavet på kommunens meny – kan det vara ett sätt att stötta bönderna? Ingela Nilsson Nachtweij (C), vill att LRF bjuds in till kommunstyrelsens arbetsutskott nästa vecka för diskussion om vad kommunen kan göra.

Ingela Nilsson Nachtweij (C) tycker att LRF ska bjudas in till nästa ks au för diskussion om foderkrisen.

Ingela Nilsson Nachtweij (C) tycker att LRF ska bjudas in till nästa ks au för diskussion om foderkrisen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-08-14 14:00

När kommunstyrelsens arbetsutskott träffas nästa vecka föreslår Ingela Nilsson Nachtweij, oppositionsråd och ledamot i kommunstyrelsen, att LRF bjuds in för att diskutera vad kommunen kan göra för att stötta bönderna inför den kommande bristen på vinterfoder. Hon pekar på uppgifter från lantbrukare som säger att det skördade vinterfodret med nuvarande djurmängd kommer att vara slut i mars 2019. Det kommer att krävas slakt för att fodret ska räcka, men köerna till slakterierna växer och även om slaktkapaciteten finns så vill man inte slakta och riskera överskott på marknaden.

Ingela Nilsson Nachtweij föreslår att man diskuterar möjligheterna att kommunen köper in mer svenskt kött och undersöker fryskapaciteten för inköp av kött under tidig höst för vinterns behov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!