Byggstart hos Pippi hösten 2019

Byggandet av den nya Pippi-miljön i ALV kommer att starta hösten 2019. ”Vi behöver dra igång då, och i höst presenterar vi hur nya miljön ska se ut”, säger vd Jocke Johansson.

Världens starkaste tjej fyller 75 om två år. Då ska den nya miljön stå klar.

Världens starkaste tjej fyller 75 om två år. Då ska den nya miljön stå klar.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-06-02 20:00

Under våren beslutade Astrid Lindgrens Värld att skjuta planerna på en ny Karlsson på taket-miljö på framtiden och istället satsa på en rejäl ansiktslyftning av Villa Villekulla. Pippi fick en ny miljö så sent som 2009, en investering på 23 miljoner, men trycket är hårt på området där parkens populäraste tjej håller till. Lagom till 75-årsfirandet 2020 ska den nya miljön stå klar.

– Hela projektet började med att vi behöver skapa mer möjlighet till lek, flexibilitet kopplat till området och fler publikplatser. Det blir väldigt trångt hos Pippi, som är otroligt populär, säger vd Jocke Johansson.

Han berättar att projektet närmare kommer att presenteras under hösten och att byggstart är planerad till nästa höst.

– Vi har en del att fundera över. Bland annat var Pippi ska vara under byggtiden, om vi behöver dra igång under september.

Läs mer:Rekordbra start för Astrid Lindgrens värld

Delar av den miljö som invigdes för nio år sedan kommer att vara kvar. Annat ersätts. Inriktningen är att själva Villa Villekulla byts ut.

– Vi vill verkligen få in Pippis aktiviteter i huset, som att åka ledstång, gunga i takkronan, åka med skurborstar på fötterna. Det hus vi har idag är för litet när barn vill leka. När vi gör något ska vi förstås göra det bra.

Söderhavet, som lämpar sig för skridskobana under höst- och vinteraktiviteter, kommer att vara kvar.

– Men det kan hända att sjön byggs om, och att omfattning och form ändras. Jag kan säga att vi sätter inte skopan i allt, men ganska mycket.

En ny Karlssonmiljö kan bli aktuell först 2023-24.

Mer utrymme för lek och aktivitet är prio ett i nya Pippimiljön.
Mer utrymme för lek och aktivitet är prio ett i nya Pippimiljön.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!