Vill ta vara på förartalangerna – men det är inte lätt

Det finns säkerligen ett antal duktiga förartalanger som sladdar runt och buskör i Vimmerby. Vimmerby MS vill gärna ta vara på dem, men det är inte helt lätt.

Buskörning är ett problem i Vimmerby sedan länge. Ortens motorklubb, VMS vill gärna fånga upp förartalangerna, men det är inte helt lätt.

Buskörning är ett problem i Vimmerby sedan länge. Ortens motorklubb, VMS vill gärna fånga upp förartalangerna, men det är inte helt lätt.

Foto: Arkiv

Vimmerby2021-11-05 08:47

Det är mycket lagar och regler som måste följas.

– Jag har tänkt en hel del på det, men jag har inte kommit på någon bra lösning. Det vi kan göra är att erbjuda en plats i folkraceverksamheten. Men det kräver en del, säger ordförande Roger Karlsson.

Klubbens bana vid Gnagardalen har också drabbats av buskörning vid några tillfällen tidigare.

– Nu har det varit lugnt ett tag, säger Roger Karlsson, men tidigare har det varit någon här och sladdat runt i depån vid några tillfällen.

För att komma ut på banan krävs både licens och en besiktad folkracebil. Med vanliga bilar får man inte köra ut på banan.

– Sedan behövs både biltransport och dragbil för att ta sig till banan.

Att ordna något med inlånade folkracebilar skulle kunna vara ett alternativ, men då kommer ansvarsbiten in i bilden.

– Det är ju lätt hänt att bilarna blir skadade, ja man kanske till och med rullar med dem så att det blir skrot. Så egna grejer behövs, säger Roger Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!