Andreas är Alfred Svenssons dubbelgångare

Är det Alfred Svensson? Nej vänta nu...Vimmerbybon Andreas Karlsson deltar i program om Sveriges bästa lookalikes. "Det var fantastiskt kul", berättar han.

Andreas Karlsson blev utvald som Alfred Svensson dubbelgångare. "Vi är inte tvillingar men har lik bakgrund", menar Andreas Karlsson.

Andreas Karlsson blev utvald som Alfred Svensson dubbelgångare. "Vi är inte tvillingar men har lik bakgrund", menar Andreas Karlsson.

Foto: Alfred Svensson

Vimmerby2023-12-11 12:18

Under söndagen publicerades avsnittet Sveriges bästa lookalikes på Youtube-kanalen "Uppdrag:Mat" där programledaren Mauri Hermundsson besöker svenskar som ser ut som kändisar. En av dem som valdes ut var Andreas Karlsson. Det är inte första gången som han fått höra att han är lik Alfred Svensson från tv-serien Leif och Billy.

– Just nu har jag blivit ganska krallig och han ganska spinkig så där matchar vi inte riktigt. Men förr var det folk som kom fram till mig på nattklubb och ville ta foton med mig för de trodde att jag var han. Jag jobbar också som skådespelare, men mest som hobby, och ibland när jag varit på audition får jag mejlsvaret "Hej Alfred". Så det har blivit lite förväxlingar på gott och ont, berättar Andreas Karlsson.

undefined
"Både Alfred (Svensson) och Klas (Eriksson) är två kultprofiler så det var mäktigt att få träffa dem. Sedan har vi fått positiv feedback så det är också roligt", säger Andreas Karlsson, i mitten. Här är gänget på plats för inspelning i Stockholm.

Utseendet är inte den enda likheten mellan dem. Båda är uppvuxna i kommunen. Båda upptäckte teatern genom Komedianterna i Vimmerby och båda har utbildat sig till skådespelare vid Calle Flygare Teaterskola i Stockholm.

– Vi båda är produkter av Komedianterna. Det var där båda började. Men jag var aldrig där när han var där. Så vi har gått förbi varandra hela tiden fast att vi gått samma bana. Första gången vi träffades var nu framför kameran. Det var jättekul att träffa honom. Han är en väldigt bra skådespelare och jag skulle säga ännu bättre som människa. Väldigt jordnära.

Men Andreas Karlsson fick göra mer än att bra träffa honom. Han blev även inslängd som dubbelgångare på Scalateaterns scen i Stockholm.

– Allt skedde lite spontant. Jag blev uppringd för några veckor sedan efter att någon tipsat om mig. Man hade någon som var lik Klas och eftersom jag och Alfred är ganska lika ville det göra en grej av det. Det tyckte Alfred och Klas var så kul att de ville ha med oss sin liveshow och göra en sketch av det. Det blev inte så länge på scenen för publiken genomskådade oss ganska snabbt. Men det var en kul idé som genomfördes. Det verkar som att de som kollat på videon uppskattat det.

Skulle du kunna tänka dig att vara dubbelgångare igen?

– Absolut, den möjligheten skulle jag inte tacka nej till.

undefined
Andreas Karlsson har tidigare kunnat ses i tv-serien Knutby i TV4 och kommer även finnas med i säsong två. Förutom skådespeleriet utbildar han sig just nu som VVS-ingenjör i Vimmerby.

Framöver kommer det även gå att se Andreas Karlsson i tv-serien Knutby. Där han redan varit med under första säsongen och snart kommer gå att se i säsong 2.

– Där kommer jag vara med på ett hörn. Sedan är det december och det bästa jobbet som kommer är att vara tomte. Det är den största rollen man kan ha och fantastiskt roligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!