Allsång i varm sommarkväll

I onsdagskväll ordnade Hembygdsföreningen i Vimmerby en allsångskväll i Gästgivarehagen. Nya Belgavännerna deltog som underhållande artister.

Det var gott om deltagare i allsången i Gästgivarehagen i den varma sommarkvällen.

Det var gott om deltagare i allsången i Gästgivarehagen i den varma sommarkvällen.

Foto: Roelof Stroetinga

VIMMERBY2018-08-09 10:47

Vädret var helt underbart och det gjorde att många sångentusiaster tog vägen till den vackra Gästgivarehagen, uppskattningsvis kring ett 60-tal.

– Vi hade planerad allsångskvällen i juli, men på grund av hettan ställde vi den in. Då kunde vi inte ens ana att det skulle bli ännu varmare i augusti, eller att vår nya dag skulle bli en av sommarens allra varmaste, säger förra ordföranden Margareta Vellet.

En gång per år ordnar Hembygdsföreningen en allsångskväll och alltid med de Nya Belgavännerna. Det verkar alltid vara ett trevligt arrangemang, som äger rum i stadskvarteret vid Östra Tullstugan i Gästgivarehagen.

– Nu är det faktiskt ni som ska sjunga, ropade Lisa DeBourg från de Nya Belgavännerna.

– Är ni redo? Då ska ni sjunga ”Barfotavisan” med Anna-Lena Karlsson, som också tillhör Nya Belgavännerna och spelar elbas.

Det blev lite mellansnack mellan låtarna, som bland annat ”Ingen plockar en maskros”. Publiken njöt i det gamla mysiga stadskvarteret och i pausen serverades det kaffe med bullar.

Det rådde en mysig stämning i det gamla stadskvarteret i Gästgivarehagen.
Det rådde en mysig stämning i det gamla stadskvarteret i Gästgivarehagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!