Affären klar – V-tab räddas efter konkursen

Hyresavtalet med fastighetsägaren var en knäckfråga men nu är papperna påskrivna och det är klart att danska Stibo Complete köper hela V-tabs verksamhet i Vimmerby.

Tryckerikoncernen Stibo köper konkursdrabbade V-tab i Vimmerby.

Tryckerikoncernen Stibo köper konkursdrabbade V-tab i Vimmerby.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-04-30 10:37

I slutet av förra veckan skrev Vimmerby Tidning att den danska tryckerikoncernen Stibo kommit överens med fastighetsägaren Nyfosa och att deras kö av konkursdrabbade V-tab i Vimmerby var på väg att ros i hamn. Konkursförvaltaren Jörgen Wistrand bekräftar på tisdagsförmiddagen att affären nu är helt klar.

– Stibo Complete köper hela verksamheten i Vimmerby, säger han.

Konkursförvaltaren säger att han är väldig glad för att man lyckats hitta en köpare som ville driva verksamheten vidare 

– Det har vi arbetat hårt för alla inblandade här under en månad, så det är roligt att det fungerade, säger Jörgen Wistrand.

Enligt klubbordförande för GS-facket vid verksamheten, Thomas Eklund, säger att det är sköt att det nu finns ett beslut som gör att man kommer att kunna leva vidare. 

Samtidigt är det ännu inte klart vilka anställda som får stanna. Det exakta antalet är inte förhandlat än.

– Det är ett jobb som kommer att pågå under några veckor framöver och den förhandlingen har inte startat än. Det som är sagt är att vi ska köra tvåskift i pressarna, vi har kört tvåskift plus natt tidigare. Det är inledningsfasen, säger han.

Att affären nu gått i lås ser facket som en positiv sak och Thomas Eklund tror att Stibo är helt rätt köpare.

– De är stora och har lyckats med verksamheten i Katrineholm sedan 2016. De har växt väldigt mycket omsättningsmässigt och det är bara att hoppas att det kan bli samma sak här om tio år, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!