Kommunalrådet tillbaka i stadshuset

Under måndagen var Ingela Nilsson Nachtweij tillbaka på sitt kontor i stadshuset efter att ha arbetat hemifrån under tre veckors tid.

"Från och med idag återtar jag mitt kontor i stadshuset och återgår i fullt arbete." säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

"Från och med idag återtar jag mitt kontor i stadshuset och återgår i fullt arbete." säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby kommun2019-09-30 17:01

Under fredagens presskonferens meddelades att kommunalrådet skulle återgå till sitt kontor på måndagen. En ny presskonferens hölls på måndagen där Ingela Nilsson Nachtweij själv närvarade tillsammans med Peter Karlsson, ordförande i centerns fullmäktigegrupp. 

– Under de här veckorna så har jag tillsammans med partiet arbetat fram en handlingsplan med syfte att återupprätta förtroendet mellan förvaltning och politik. Det handlar ju faktiskt till syvende och sist om att reparera och upprätthålla Vimmerbybornas förtroende till kommunen som helhet, säger Ingela Nilsson Nachtweij. 

Vad är det som gör att du kommer tillbaka till arbetet efter tre veckor, är det några konkreta förändringar som gjorts under de här tre veckorna?

– Vi hade möte förra veckan och diskuterade mycket fram och tillbaka hur vi skulle göra. Dels är det för att kommunen inte får stanna av mer än vad den har gjort. Det här var den lösningen som vi kom fram till, det är ett måste för att kommunen ska fungera så måste Ingela ha tillgång till sin arbetsplats, säger Peter Karlsson. 

– Jag ska delta i en ledarskapscoaching som jag redan börjat med, i regi av vår företagshälsovård. Jag har haft två möten redan och det har varit jättebra, säger Nilsson Nachtweij. 

– Jag måste säga att det har varit en väldigt turbulent tid de här veckorna. Det har i vissa sammanhang handlat ganska mycket om min personlighet, där blir det känsligt för mig personligen. Idag känner jag mig trygg med att vara här, samtidigt har jag full förståelse för att vi har en resa framåt med att skapa en arbetsro för ledningsgruppen.

Tycker ni att ni har varit tillräckligt tydliga gentemot väljarna vad det är som pågår och hur ni ska komma framåt?

– Det är delvis därför vi sitter här idag, vi känner ett ansvar att vara tydliga, säger Ingela Nilsson Nachtweij.

Ett extrainsatt kommunstyrelsesammanträde hålls under måndagseftermiddagen:

– Den handlingsplanen som vi har formulerat den har vi arbetat intensivt med i centerpartiet. Den kommer vi att presentera delar av för ett extra kommunstyrelsesammanträde som jag kallat till. Vi kommer att ha ett bra möte idag där vi kommer att hantera en del frågor och en del av de frågor som ska hanteras idag kommer jag att vara jävig i och då leder Niklas Gustafsson den delen av sammanträdet, säger hon. 

Vi söker oppositionsrådet Helen Nilsson (S) är nöjd efter det extra sammanträdet med kommunstyrelsen.

– Vi fick gehör för våra punkter och nu finns det  beslut på det arbete och de åtgärder som ska genomföras, säger hon under en kort paus i kommunfullmäktige på måndagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!