Flera intressenter har hoppat av – så tycker kommunen

Det går trögt med försäljningen av tomter på Krönsmon. Just nu finns inga avsiktsförklaringar men samtal förs med ett företag.

Roger Lindell, gatuchef i Vimmerby kommun, berättar att det i nuläget finns ett företag som visar intresse för en tomt på Krönsmon.

Roger Lindell, gatuchef i Vimmerby kommun, berättar att det i nuläget finns ett företag som visar intresse för en tomt på Krönsmon.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby kommun2023-01-25 18:00

Roger Lindell, gatuchef inom Vimmerby kommun, berättar att det har funnits flera tingade tomter men att de företagen har valt att dra sig ur. 

– Däremot har vi en muntlig dialog med en ny intressent som har bokat upp oss för ett infomöte framöver, säger Roger Lindell.

Vad fanns det för orsaker till att företagen backade?

– En del har hittat andra befintliga lokaler. Många företag har flera bollar i luften samtidigt och i vissa fall har de etablerat sig någon annanstans eller valt att avvakta. Omvärldsläget påverkar naturligtvis också besluten, många är väldigt defensiva just nu. 

I dagsläget är en av totalt 17 tomter sålda. Är det en besvikelse att ni inte kommit längre med Krönsmon?

– Det är lite tudelat. Självklart hade det varit bra om alla tomter vore sålda, men samtidigt har vi inget annat område färdigt annat än i tankar och idéer framåt. Det här är ett väldigt bra läge nära riksvägen och det är bra tomter. När det väl släpper så kan det hända saker ganska fort. Jag tror att om bara någon mer etablerar sig på så får fler upp ögonen för området. 

Från kommunens sida har man sett över marknadsföringsmaterialet och skapat en ny marknadsföringsfilm för att lyfta området ännu mer. 

Tidigare har första steget i kontakten med kommunen legat hos utvecklingsavdelningen. För att inte tappa kunderna på vägen provar kommunen nu att lotsa dem nu direkt till mark- och exploateringsavdelningen.

– Då får man en och samma kontakt under hela resan. 

Det finns totalt 17 tomter på Krönsmon, i nuläget är bara en såld.
Det finns totalt 17 tomter på Krönsmon, i nuläget är bara en såld.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!