"Det gör inte så mycket att julen är slut"

En svängom runt granen och en godispåse i handen. Det gör julslutet uthärdligt ”Det gör inte så mycket att julen är slut”, säger Estelle, 5, som dansade ut julen med bästisen Signe på torget i Vimmerby.

Kompisarna Signe Jahr och Estelle Svensson, båda 5 år, blev supernöjda med godiset de fick efter julgransdansen.

Kompisarna Signe Jahr och Estelle Svensson, båda 5 år, blev supernöjda med godiset de fick efter julgransdansen.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby kommun2020-01-11 20:00

Med julgransplundringen är glada julen obevekligen slut, eller?

– Absolut, själv tog jag bort gran och julpynt på nyår, då var jag lite trött på det, säger Daniel Johansson på Fabriken, som tillsammans med kollegan Camilla Karlsson höll i julgransdansen på torget i Vimmerby.

Lena Andersson, som var på plats för att ”slinka ner i diket” tillsammans med prästens kråka och barnbarnet Kerstin, är överens om den juldefinitionen.

– Nu är det över, och det är skönt. Jag tog bort allt till trettonhelgen, jag vill inte ha en massa grejer i vägen för ljuset, som kommer. Det är kul att plocka fram julen, men lika kul att plocka bort den. Eller, nåja, det är skönt när den är bortplockad.

Signe Jahr och Estelle Svensson, båda fem, går på samma förskola och är bästa kompisar. De passade på att träffas även utan förskoletid, och de var peppade på både dansen – och godiset.

–  Det är lördag idag och nu är julen slut så därför dansar man runt granen, poängterar Estelle, som höll ett stadigt tag i godispåsen hon fått efter väl utförd dans.

Personalen från Fabriken hade fullt upp att fördela sötsakerna.

Hur vet ni hur mycket godis det går åt?

– Det här är en välbesökt tradition i Vimmerby och det är ofta uppemot 200 personer med och dansar. I år har vi beställt en extra kartong godis, man vet aldrig riktigt hur många barn som dyker upp och det får ju helt enkelt inte ta slut, säger Daniel Johansson.

Daniel Johansson, från Fabriken, som håller i arrangemanget, hade fullt upp med godisutdelningen.
Daniel Johansson, från Fabriken, som håller i arrangemanget, hade fullt upp med godisutdelningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!