Camilla Berg bröt med perfektionisten

Hon tröttnade på detaljerad dekormåleri och bröt med perfektionisten inom sig. I dag målar Camilla Berg större format, där hon känner att hon kan utveckla mer känslor.

Akrylmålare Camilla Bergs utställning "I rörelse" hade vernissage under fredagskvällen och kan ses i Warmbadhuset i Vimmerby under lördagen och söndagen.

Akrylmålare Camilla Bergs utställning "I rörelse" hade vernissage under fredagskvällen och kan ses i Warmbadhuset i Vimmerby under lördagen och söndagen.

Foto: Charlotte Madestam

Vimmerby kommun2020-02-14 19:08

Camilla Berg, bosatt i Ankarsrum sedan fem år tillbaka, har egentligen alltid målat.

– Det är ett sätt för mig att koppla av, säger Camilla, som under helgen är aktuell med utställningen "I rörelse", hennes andra utställning i Warmbadhuset.

– Jag mår bra av att få utlopp för min kreativitet genom konsten. För mig har det blivit en slags meditation. Jag glömmer tid och rum, när jag lägger penslarna åt sidan har solen många gånger gått ner och det har hunnit bli mörkt ute.

På några år har hon gått ifrån att måla väldigt smått och pilligt, i form av dekormålning, till tavlor i större format. Och våren 2019 hade hon äntligen samlat mod och självförtroende att våga måla människor.

– Min konst är en två-stegsprocess. Först gör jag bakgrunden, som alltid växer fram utomhus i trädgården. Där begränsar vare sig väggar eller tak. När det torkat målar jag motiven som är transparanta så man ser bakgrunden igenom.

Helgens utställning har en röd tråd i form av människor i rörelse?

– Ja, dels har jag alltid fascinerats av dans som konstform, så jag har målat människor som dansar balett och pardans, men på senare tid har jag målat även gymnaster, fäktare, boxare och golfare.

Vad skulle du säga kännertecknar din konst?

– En stor portion fantasi mot en lekfull ofta abstrakt bakgrund är mitt signum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!