Vimmerby behöver trygghetsboende

Att bygga en huskropp i anslutning till Granen tror skribenterna är den snabbaste vägen till nytt trygghetsboende i Vimmerby.

Att bygga en huskropp i anslutning till Granen tror skribenterna är den snabbaste vägen till nytt trygghetsboende i Vimmerby.

Foto: simon Uggla

Insändare2018-08-25 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vimmerby behöver så fort som möjligt ett nytt tryggt boende för våra äldre. Snabbast går det om vi bygger till en huskropp i anslutning till Granen. Vi socialdemokrater lovar är att vi inte ska tumma på tryggheten för de boende.

Oavsett vem som ska bygger kommer vi i kommunen stå för verksamheten i lokalen med kommunal personal. Vi kommer direkt efter valet initiera en utredning hur vi snabbast kan komma till en byggnation.

Vi kommer även i dialog med de boende att ta fram underlag för hur framtiden kan se ut. Vi har i kommunen ett tufft läge när det gäller investeringar och därför är vi beredda att ställa frågan till externa byggare om de vill köpa och bygga. Om kommunen landar i att en extern byggare kommer vi socialdemokraterna var noga med skrivningarna i avtalen mellan oss.

Vi kommer även under nästa mandatperiod arbeta för trygga boendelösningar i våra kransorter så att man ska kunna bo kvar på orten.

Vi går till val på att öka tryggheten för våra äldre där anpassade boenden är en viktig del. Vi lovar att även fortsättningsvis ska äldreomsorgen drivas av kommunal personal.

Läs mer om