Tillfällig bas på Västerviks flygplats

Från och med idag och två veckor framöver är det militärövning i Västervik. Helikopterflottiljen öppnar en tillfällig bas på Västerviks flygplats.

Soldaterna Robin Locknerud och Jonathan Andersson håller vakt utanför Västerviks flygplats. Militärövningen kommer att pågå i två veckor.

Soldaterna Robin Locknerud och Jonathan Andersson håller vakt utanför Västerviks flygplats. Militärövningen kommer att pågå i två veckor.

Foto: Kristina Westring

Västervik2018-05-21 17:30

Cirka 250 man, militärfordon av olika slag och fem helikoptrar är på gång in till Västerviks flygplats under måndagen.

– Vi ska upprätta en flygplats i militärt syfte och ta emot helikoptrar. Vi ska stödja de helikoptrar som är med i den stora marina övningen Swenex som pågår från Stockholmstrakten längs med kusten ner till Öland och Gotland, säger major Roger Nicklasson, kompanichef för flygbaskompaniet.

Det kommer röra sig en hel del militär personal i och omkring Västerviks flygplats. Helikoptrar kommer även flyga till och från hamnen i Västervik.

– Vi har många olika personalgrupper; sjuksystrar, brandmän, tankningspersonal och bevakningsstyrka. Det handlar om att resa stora arbetstält, organisera material och få allt att flyta.

Försvarsmakten skriver i sitt informationsmaterial att i området runt Västervik kommer det att förekomma helikopterflygning under dygnets ljusa timmar. Försvarsmaktspersonal kommer att verka i terrängen runt Västervik dygnet runt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!