Sommarskola startar för mellanstadiet

Nästa vecka drar sommarskolan i gång. Nytt för i år är att lovskola även erbjuds elever i årskurs fem och sex.

Ewa Myhrén, grundskolechef i Västerviks kommun.

Ewa Myhrén, grundskolechef i Västerviks kommun.

Foto: Kristina Westring

Västervik2018-06-17 20:00

Det blir nu tredje året som Västerviks kommun erbjuder sommarskola för elever på högstadiet och gymnasiet. I år kommer även 60 elever som just avslutat årskurs fem och sex gå i den sju dagar långa sommarskolan.

– Vi har löst lovskolan för mellanstadiet på lite olika sätt och prövar oss fram detta första år. Det blir på Åbyängskolan i Gamleby och på Skogshagaskolan i Västerviks stad. Det blir även några mindre grupper. En i Edsbruk till exempel. Det för att eleverna inte ska behöva åka så långt. Vi har försökt vara så flexibla som möjligt, säger Ewa Myhrén, grundskolechef i Västerviks kommun.

Sommarskolan för elever som avslutat årskurs åtta och nio pågår i två veckor. Det är 54 stycken som får möjlighet att läsa grundläggande ämnen. Från gymnasiet är det i år 21 elever som ska delta. Undervisningen sker i två veckor på Ellen Keyskolan av legitimerade lärare.

Hur var resultatet från förra årets lovskola?

– Av 90 elever som deltog var det åtta från grundskolan och två från gymnasiet som fick betyg. Även om eleverna inte får betyg har de ett bättre utgångsläge till hösten, säger Ewa Myhrén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!