Slottsholmen vill ta ansvar för ruinen

Under sommaren har kommunen och exploatörerna på Slottsholmen träffats. En nyhet är att bolaget som driver Slottsholmen är intresserat av att ta ett ansvar för slottsruinen.

Kan Slottsholmen tillsammans med ruinen bli ett vinnande koncept? I diskussionerna mellan kommunen och Slottsholmens exploatörer har ruinen kommit upp.

Kan Slottsholmen tillsammans med ruinen bli ett vinnande koncept? I diskussionerna mellan kommunen och Slottsholmens exploatörer har ruinen kommit upp.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2018-08-16 06:00

I höst skulle exploateringsavtalet som skrevs mellan Slottsholmen AB och Västerviks kommun gå ut. Fortfarande återstår många punkter att klara ut. För att få arbetsro fattade man i början av sommaren beslutet att skjuta fram datumet för avtalstidens slut.

Från Västerviks sida tog Tomas Kronståhl (S) beslutet som ett ordförandebeslut.

Han säger att han känner sig positiv efter att ha mött Björn Ulvaeus och fastighetsutvecklaren Alm Equitys vd Joakim Alm under sommaren:

– Man var tydlig med att man vill fortsätta med det flytande hotellet.

Exploatörerna tog upp två nya punkter. Man tycker att det behövs en bättre skyltning till Slottsholmen. Där håller Tomas Kronståhl med.

– Det borde finnas brunskyltning till ruinen från E22. Överhuvudtaget kan skyltningen till centrum vara bättre.

Bruna skyltar står för sevärdheter.

Kanske ännu mer intressant var att exploatörerna är intresserade av att ta ett ansvar för verksamheten i slottsruinen. I dag finns ett avtal mellan Västerviks kommun och visfestivalen där kommunen bland annat står för att bygga upp läktare i ruinen varje sommar.

Exploatörerna har ju säkert ett affärsmässigt intresse av att dra människor till Slottsholmen.

Har de och kommunen ömsesidiga intressen i det här fallet?

– Så kan det vara. Vi är bara glada om någon vill hjälpa till att blir fler evenemang i ruinen när vi ändå byggt upp läktarna, svarar Kronståhl.

VT har sökt Alm Equitys vd Joakim Alm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!