Sabotörer slog till mot tennishallen

Flertalet inbrott med vandalisering i Västervik börjar bilda ett mönster. Natten till fredagen slog vandalerna till mot tennishallen. Polisen spekulerar kring ett möjligt samband.

Flera dörrar var uppbrutna, troligen med kofot eller liknande verktyg.

Flera dörrar var uppbrutna, troligen med kofot eller liknande verktyg.

Foto: Kalle Barrsjö

Västervik2018-07-20 15:56

Knappt tre dygn hade gått sedan vandaliseringen på Västerviks Gymnasium när ytterligare en förödelse inträffade. Den här gången var det Västerviks tennishall som saboterades. På fredagsmorgonen upptäckte, bland andra, tennishallens vaktmästare Ano Svartnäs stor skadegörelse när han kom till jobbet.

– Det var glas överallt när jag kom till jobbet och flera dörrar var uppbrutna, säger han.

Vandalerna hade under natten tagit sig in genom bakdörren och gått loss inne i tennishallen. Flera dörrar samt receptionens glasruta hade förstörts. Dessutom var tennisplanen nedsölad av krossade ägg och verksamhetschefen Anders Lindströms tennisracket samt gympaskor hade stulits.

– Man hade gått förbi de sprillans nya racketerna på väggen här och istället snott chefens gamla, jag förstår det inte, säger Avo Svartnäs.

Precis som på Västerviks Gymnasium så hade tennishallens larm inte heller gått. De senaste tio dagarna har liknande inbrott gjorts på Västerviks simhall, ishall, gymnasium och Tjustskolan.

– Rent spontant känns det som att de är sammankopplade. De har skett inom en nära period och skadegörelsen har varit överrensstämmande, säger Lisa Koblanck hos Polisen.

En person som tidigare arbetat med larm spekulerar i att man under dagen tejpat för larmdetektorerna för att under natten ta sig in ostört.

Om någon har sett något eller har ledtrådar som kan kopplas till brottet ombeds de kontakta polisen på 114 14.

I tennishallen fanns splitter från receptionens glasruta där tjuvarna klättrat in.
I tennishallen fanns splitter från receptionens glasruta där tjuvarna klättrat in.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!