Matbutik i Västervik expanderar

I januari öppnade Daro Åström och Jaser Abdullah livsmedelsbutiken Noor och Lara Livs, på Södra Varvsgatan, med inriktning mot orientalisk mat.Efter drygt ett halvår är det dags för expansion.

Daro Åströms butik Noor och Lara Livs växer.  Om allt går enligt planerna kommer det snart även att finnas ett bageri i lokalerna.

Daro Åströms butik Noor och Lara Livs växer. Om allt går enligt planerna kommer det snart även att finnas ett bageri i lokalerna.

Foto: Lotta Gometz

Västervik2018-08-16 14:17

– Det har gått bra, ännu bättre än jag kunde tänka mig när vi öppnade i januari, säger Daro Åström när vi ses några dagar innan den nya större frukt- och grönsaksavdelningen öppnar.

Ytan utökas med ett par hundra kvadratmeter, och så småningom ska även ett bageri öppnas i lokalerna – om allt går enligt planerna.

Ugnar och bänkar är redan beställda. Men först ska den tilltänkta ytan anpassas.

– Jag försöker att ta en sak i taget. Nu börjar vi med en utökad frukt- och gröntavdelning.

Vidare tänker sig Daro att även ta hem en del traditionellt "svenska" varor. Kunderna är både nya svenskar och infödda, vilket betyder att önskemålen varierar en del.

Daro förklarar att han pratar mycket med kunderna och på så vis får han en uppfattning om vad som efterfrågas.

Många avrådde Daro från att starta verksamheten, de trodde inte att kunderna skulle hitta till butiken på Södra Varvsgatan.

– Men de hade fel, konstaterar Daro Åström.

Visst var han lite orolig inför öppnandet i januari.

– Men man måste våga chansa, annars ångrar man sig senare, säger han.

Ett problem föreligger dock. Det handlar om parkeringsplatser.

– Det finns få parkeringsmöjligheter i anslutning till butiken. Jag har tagit upp problemet med kommunen. Förhoppningsvis kan det bli bättre framöver.

Annars är läget på Södra Varvasgatan bra, menar Daro Åström.

– Det är ju många som bor här omkring och uppskattar att det finns en matbutik i deras område.

Nezar Hamad och Majd Alahmad snyggar till i frukthyllorna. Snart flyttas frukt- och gröntavdelningen till en större avdelning.
Nezar Hamad och Majd Alahmad snyggar till i frukthyllorna. Snart flyttas frukt- och gröntavdelningen till en större avdelning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!