Han vill bygga en "hollywoodskylt"

En riktigt stor skylt med tio meter höga bokstäver som stolt förkunnar VÄSTERVIK ute vid E22 kanske blir verklighet. Några entreprenörer har gått ihop om förslaget. Nu ska kommunen snart få ta ställning.

Här på soptippens berg ska skylten stå.

Här på soptippens berg ska skylten stå.

Foto: Åsa Thaberman

Västervik2018-08-07 12:00

Västervik saknar något riktigt landmärke. Ute vid E22 är det många som missar den enda infarten och kör förbi, de tror helt enkelt att det kommer fler avfarter. Nu har några företagare och entreprenörer gått ihop med ett förslag om en riktigt stor skylt i Hollywoodstil.

– Jag har gått och funderat på detta ganska länge, nu är vi i ett tidigt skede av en kul idé, berättar Christer Larsson.

Ordet Västervik består av nio bokstäver, tanken är att företag i stan sponsrar med en bokstav var och att kommunen sköter själva arbetet med att sätta upp skylten.

Bokstäverna ska vara riktigt rejäla, tio meter höga, gjorda av plåt och sitta på en metallkonstruktion. Om man placerar den på soptippsberget, som kanske är Västerviks högsta punkt, blir skylten väl synlig för trafikanter som kommer från norr på E22.

– Om man kan vrida den en aning så kanske den blir synlig från infartsvägen också, funderar Christer Larsson.

Nu har han tagit fram ritningar som baserar sig på Hollywoodskylten. I USA är ju allt lite större, Hollywoodskylten har 13 meter höga bokstäver, men tio meter bör fungera bra i Västervik.

Nästa steg är ett möte med representanter från kommunen när semestrarna är slut. Reaktionerna hittills har bara varit positiva. Det blir kommunen som får ordna med bygglov och byråkratin runt skylten.

– Men det borde väl inte vara så svårt att få bygglov på en soptipp?

När kan skylten vara klar?

– Om man vill till nästa sommar, tror Christer Larsson.

Christer Larssons förslag.
Christer Larssons förslag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!