Fler och fler tjejer som kör mc

Var tionde mc-förare är en kvinna. På fredagskvällen hade Hojrock i Västervik ett evenemang bara för kvinnor som kör motorcykel.

Anki Andersson och Peter "PG" Gustafsson var arrangörer av kvällen.

Anki Andersson och Peter "PG" Gustafsson var arrangörer av kvällen.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Västervik2018-06-15 22:00

”Brudar, bågar och bubbel” har arrangerats i flera år, i allmänhet som en del av Hojrock. Ett år, 2016, var det ett fristående evenemang och låg då i början på juni.

– Det var hundra tjejer som kom och de var supernöjda. De ville att det skulle fortsätta som ett eget evenemang, berättar Anki Andersson, som tillsammans med Peter ”PG” Gustafsson håller i evenemanget ”Brudar, bågar och bubbel”.

PG håller med om att det var uppskattat, men det hade behövts fler deltagare för att få ekonomi i det. Fler deltagare hade det nog kunnat bli, med tiden, om det fanns fler medfinansiärer, men nu gjorde det inte det.

I stället har det blivit en återgång till hur det var tidigare, som ett evenemang inom ramen för den stora mc-träffen på Lysingsbadet i Västervik, Hojrock.

Under ett par timmars tid på fredagskvällen träffades ett gäng kvinnliga mc-åkare på restaurangen Tapas & Cava för en bit mat med bubbel till.

Flera kvinnor med lång erfarenhet av mc-branschen berättade om sina jobb.

En av dem var Gully Westerberg Nygren från Uppsala. Tillsammans med sin man driver hon företaget Sulas MC med två butiker och 15 anställda. Hon har varit i branschen i 35 år och sett den utveckling som varit.

– När jag var ung, fanns det inte ens mc-kläder som passade tjejer. Sedan har det kommit mer och mer, för alla former. Vi jobbar mycket med att få fram kläder som passar kvinnor, säger hon.

Några av dem som var med, från vänster: Linda Schiller, Hellen Wijkström, Jaana Kvarnström och Gully Westerberg Nygren.
Några av dem som var med, från vänster: Linda Schiller, Hellen Wijkström, Jaana Kvarnström och Gully Westerberg Nygren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!