Eleven flyttar lagret till Växjö

Efter att skönhetsföretaget Eleven gått ihop med företaget NordicFeel flyttar nu företaget sitt lager från Västervik. Istället blir Växjö huvudort för lagerverksamheten.

Elevens grundare, Michael Gegerfeldt, berättar att beslutet att flytta från Västervik känns tråkigt.

Elevens grundare, Michael Gegerfeldt, berättar att beslutet att flytta från Västervik känns tråkigt.

Foto: Karin Hertz

Västervik2018-09-04 06:00

Eleven startades 2004 i Ankarsrum av Michael Gegerfeldt. Företaget växte varje år och 2012 letade bolaget affärspartners. De kom då i kontakt med Unity Beauty Group AB som förvärvade västerviksbolaget. Lönsamheten blev inte vad man hoppats på och företaget fick under efterföljande år satsa mycket på att vända siffrorna. Det lyckades man med och Eleven gick återigen bra. Nu som då hade man lagret vid Karstorpsområdet i Västervik. Men efter att de under sommaren slagits ihop med kosmetikföretaget NordicFeel flyttas nu lagret från Västervik.

– Vi måste självklart ha ett lager och ett team på ett ställe. Det vi då tittade på var Västervik och Växjö, där NordicFeel idag har sitt lager. Det som gjorde att vi valde Växjö var att de har en sorteringsterminal hos Postnord och att logistikrutter ligger bättre till där. Det gör att vi kan ha senare upphämtningstider, säger Michael Gegerfeldt.

– Vi har försökt att hitta lösningar för att få till senare upphämtningstider för Västervik men det har inte gått.

– Till Växjö kan man även flyga, medan man enbart kan nå Västervik via tåg och bil, lägger han till.

Vid lagret i Västervik jobbar idag totalt tio personer. En kommer att flytta till huvudkontoret i Stockholm.

– Personalen i Västervik fick erbjudande om att flytta med till Växjö, men tyvärr är det ingen som flyttar med. Det känns väldigt tråkigt att behöva lämna Västervik och vi jobbar med att hjälpa de som inte fått nytt jobb ännu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!