De anordnar öl- och matmässa

När Snoddas gästade Solstadström på 60-talet sattes publikrekord i folkparken. Inte mindre än 750 personer begav sig till paviljongen för att dansa och låta sig underhållas.

Staffan Bjerkert och Tomas Palmgren i paviljongen som en gång i tiden var placerad uppe på berget innan den flyttades ner till sin nuvarande plats vid sjön.
Folkets park i Solstadström invigdes 1926.

Staffan Bjerkert och Tomas Palmgren i paviljongen som en gång i tiden var placerad uppe på berget innan den flyttades ner till sin nuvarande plats vid sjön. Folkets park i Solstadström invigdes 1926.

Foto: Lotta Gometz

Blankaholm2018-05-21 15:30

Det berättar Tomas Palmgren, nuvarande ordförande i folkets hus-föreningen i Solstadström.

På senare år har det däremot varit lite si och så med publiktillströmningen under de evenemang som arrangerats.

Men den traditionella midsommardagsdansen är populär och lockar fortfarande stor publik. I fjol kunde man räkna in 350 besökare.

– Även valborgsmässofirandet brukar vara ganska välbesökt, säger Tomas Palmgren.

När VT gör ett besök i parken en solig dag i maj råder här full aktivitet. Styrelsemedlemmarna Tomas Palmgren och Staffan Bjerkert är i färd med att se över staketet som ringar in området. Det är i stort behov av omvårdnad.

– Till midsommar måste vi vara färdiga, förklarar de.

Trots att det inte alltid är så lätt att få folk att bege sig till parken numera har styrelsen bestämt sig för att satsa extra i år.

Bland annat kommer man att tillsammans med Blankaholms samhällsförening anordna en familjefest den 28 juli med barnen i fokus. Korvgrillning, ponnyridning, skattjakt och diverse annat står på programmet. Och i september arrangeras en öl- och matmässa med lokalproducerad mat och dryck i centrum.

– Vad gäller mässan är vi fortfarande i planeringsstadiet och välkomnar lokala producenter som är nyfikna på det här att kontakta oss, säger Palmgren.

I anslutning till mässan anordnas också en bouleturnering i Blankaholm.

Närmast på agendan står dock midsommardagsdansen. Karlstadbandet Shine svarar för musiken.

Staffan Bjerkert och Tomas Palmgren ser över staketet.
Staffan Bjerkert och Tomas Palmgren ser över staketet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!