Så var första kvällen på Hojrock

Strålande sol, svängig musik och bra stämning vid festivalens första kväll.

Kapten Haddox.

Kapten Haddox.

Foto: Filip Gustafsson

Västervik2018-06-14 22:57

Första kvällen vid den tjugoandra upplagan av Hojrock bjöd på strålande sol och förväntansfulla hojåkare. Festivalen, som för andra året hålls på Västervik Resort, hade tatuerare, försäljare, barberare och utställare på området. Första dagen beskrevs som något segstartad, men med mycket folk.

– De flesta har rest långt och precis fått upp sina tält, så första kvällen brukar det vara dåligt med folk som handlar. Men det kommer alltid igång under fredagen, berättade en av försäljarna.

Första bandet som äntrade scenen var det lokala bandet Kapten Haddox. Bandet bjöd på blandad musik i form av covers från Noice, Gyllene Tider och flera rockband. De lyckades väcka resorten, även om publiken inte dansade vilt framför scenen, satt de flesta och njöt av musiken till mat och dryck en bit bort. Kvällens stora spelning stod dock Hultsfredsbandet Lifvens för. Publiken samlades framför scenen och sjöng med till låtar som "Mjölkbil" och "Lifvens vänner är här ikväll". Musiken kan, som bandet själv berättade om, beskrivas som folkmusik med inspiration från de irländska och amerikanska scenerna. Texterna är ofta skrivna på småländska.

– Det är nog fjärde året som vi är här. Det är ett jätteproffsigt arrangemang och det är alltid roligt att spela här, berättade bandet.

Hojrocks arrangör, Peter Gustafsson var nöjd med första kvällen.

– Hittills har allt varit bra. Det ser ut som vi ökat antalet deltagare jämfört med förra året.

Några dansade och sjöng med till Västerviksbandet.
Några dansade och sjöng med till Västerviksbandet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!