Så bra har Gotlandstrafiken gått i år

Gotlandsfärjan körde sin sista tur till Västervik i måndags. Jämfört med förra året har man sett en ökning på 13 procent. "Vi tycker det är jättepositivt".

"Vi ser positivt på nästa år", säger Adam Jacobsson, marknadschef för Destination Gotland.

"Vi ser positivt på nästa år", säger Adam Jacobsson, marknadschef för Destination Gotland.

Foto: Kalle Barrsjö

Västervik2018-08-21 12:30

Det finns tre avgångar mellan fastlandet och Gotland. Den snabbaste tar två och en halv timme och utgår från Västervik. Förra året kördes drygt 57 000 passagerare på färjan mellan Västervik och Gotland. I år har man kört över 65 000 personer, vilket är en ökning med 13,6 procent.

– Vi tycker det är jättepositivt, det har visat sig vara en väldigt bra linje, säger Destination Gotlands marknadschef, Adam Jacobsson.

Det är för andra året i rad som Gotlandsfärjan kör mellan Västervik och Gotland. De senaste året har man ökat utbudet och kört fler turer än tidigare år, och det har visat sig fungera bra. Fordonstransporten har också den ökat markant med föregående år. Men det är inte helt säkert om Gotlandsfärjan kommer tillbaks till Västervik nästa år.

– Vi ser positivt på nästa år, det är för tidigt att säga huruvida linjen kommer tillbaka, men det ser positivt ut, säger Adam Jacobsson.

Västervikslinjen är ett komplement till Oskarshamnslinjen och i måndags körde färjan sin sista tur för säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!