Misstänkt för övergrepp släppt

Den man som misstänks för ett flertal sexualbrott mot barn försattes på fri fot på torsdagen. Det efter att tingsrätten avslagit åklagarens häktesframställan.

På torsdagen hölls häktningsförhandlingar mot 37-åringen i Kalmar tingsrätt. Rätten valde sedan att försätta honom på fri fot.

På torsdagen hölls häktningsförhandlingar mot 37-åringen i Kalmar tingsrätt. Rätten valde sedan att försätta honom på fri fot.

Foto: Mikael Fritzon / TT / arkivbild

Västervik2018-12-22 19:30

Det var på onsdagsmorgonen som polisen tog in mannen, en 37-åring hemmahörande i Västerviks kommun, för förhör. Kort senare anhölls han av åklagare, som redan dagen efter valde att begära honom häktad vid Kalmar tingsrätt.

De gärningar som mannen ska ha begått sammanfattas i tolv olika punkter, och gäller i samtliga fall olika typer av sexualbrott mot barn.

Som skäl för att häkta 37-åringen angav åklagaren att det fanns en risk att han skulle undanröja bevis om han försattes på fri fot, samt att det även fanns en risk att den misstänkte skulle fortsätta begå brott.

Ett tredje skäl var att straffskalan för en av brottsmisstankarna uppgår till fängelse i minst två år, då en anhållen person ska häktas om det inte är "uppenbart att skäl till häktning saknas", som det står i häktesframställan.

Tingsrätten kom dock fram till att inget av de tre kriterierna var uppfyllda, och valde att släppa mannen. Han är dock fortsatt misstänkt på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, för samtliga brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!