Lovisas tal om män sprids på nätet

Lovisa Engblad, 19, fick uppdraget att hålla talet tillägnat mannen på studentbalen i Västervik. Men hon höll inte något traditionellt lite roligt tal utan ett betydligt allvarligare – om sexuella trakasserier.

Lovisa Engblads tal spreds på nätet.

Lovisa Engblads tal spreds på nätet.

Foto: Privat

Västervik2018-06-03 18:00

Hon berättade om sina egna erfarenheter och uppmanade killar och män att släppa machokulturen och att istället våga visa både tårar och sin egen personlighet.

Nu sprids filmen med hennes tal på sociala medier. På lördagen hade den sedan förra söndagen visats mer än 30 000 gånger på Facebook.

Kvällstidningarna Aftonbladet och Expressen har också uppmärksammat hennes mycket känslomässiga tal.

– Det känns jättecoolt men jag var absolut inte beredd på att det skulle hända, säger Lovisa Engblad.

– Det var inte alls tanken när jag höll talet. Min kompis skulle bara filma talet och så skickade hon det till sin pojkvän. Hans syster såg talet och tyckte det var så bra att hon lade ut det på Facebook.

Vad har du fått för reaktioner?

– Jättepositiva, bara bra reaktioner, inte en enda dålig faktiskt. Det är många killar som lyssnar, det var ju det jag ville så det känns väldigt bra.

Hur fick du idén till talet?

– Jag hade inte tänkt skriva så här. Jag försökte först skriva ett roligt tal, men det blev mer seriöst. Det var alltså inget jag hade planerat och talet var färdigt strax innan det var dags att hålla det.

– Jag är glad att det blev det här talet och inte ett sådant som det mer brukar vara, jag menar mer roligt och lite oseriöst och så.

Hur vill du använda dig av uppmärksamheten talet fått?

– Jag vet inte riktigt än. Men jag vill fortsätta skriva mina åsikter, kanske på Instagram.

15 juni tar Lovisa Engblad studenten.

Vad gör du sedan?

– Jag ska jobba ett tag och sedan vill jag ut och resa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!