Här får du möta politikerna

Fjolårets västervikare Hans-Åke Harryson arrangerar frågestund med politiker på Spötorget. Idén kom för tre år sedan. Nytt för i år är landshövdingens besök och hoppborgen för barn.

"Kom och prata med politkerna om kommunala angelägenheter" säger Hans-Åke Harryson.

"Kom och prata med politkerna om kommunala angelägenheter" säger Hans-Åke Harryson.

Foto: Kalle Barrsjö

Västervik2018-08-10 05:00

– Folk får komma med sina frågor till politikerna, men ingen smutskastning, säger Hans-Åke Harryson.

Nytt för i år är att utfrågningarna är samlade till två lördagar. Nu på lördag vid Spötorget kommer Hans-Åke hälsa alla välkomna och sedan kommer Socialdemokraterna, Centern, Liberalerna, Socialisterna Välfärdspartiet, Vänsterpartiet och Moderaterna finnas tillgängliga för frågor. Övriga partier kommer lördagen därpå. Intresset har varit svalt de tidigare åren men Hans-Åke hoppas på större engagemang nu när det är valår.

Hans-Åke grillar korv till hela Västervik. Oftast står han utanför Västerport på Spötorget. För ett par år sedan upplevde han att många kunder hade frågor och funderingar de gärna diskuterade med honom.

– Det kändes som många kom till mig för att diskutera politik, så jag tänkte att vi kunde ha ett litet Almedalsveckan här.

Jakob Styrenius – VT:s ledarskribent – kommer i år vara moderator under eventet. LO har även anordnat med en hoppborg för barnen och nästa lördag kommer landshövdingen Thomas Carlzon.

– Och naturligtvis kommer det finnas korv att köpa, säger Hans-Åke Harryson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!