Frikänns för rånet mot 7-Eleven

En man frikänns för rånet mot 7-Elevenbutiken i Västervik i mars förra året.

I slutet av mars förra året utsattes 7-elevenbuitken i Västervik för ett rån.

I slutet av mars förra året utsattes 7-elevenbuitken i Västervik för ett rån.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2018-05-18 15:16

Det var strax efter stängningsdags som två maskerade män tog sig in i butiken. Den ensamma expediten hotades med både en kniv mot hennes hals och en revolver.

Något byte blev det inte – expediten kunde inte ge dem några pengar. Butiken har säkerhetssystem som gör kontanter oåtkomliga. Till slut fick rånarna ge sig därifrån med några cigarettaskar som enda byte. Kvar fanns en chockad expedit.

I augusti greps en man misstänkt för delaktighet i brottet.

Vid rättegången vittnade expediten om rånet. Hennes berättelse styrks av övervakningsbilder. För rätten berättade hon att händelsen tagit henne hårt, och att det varit svårt att återgå i arbete igen.

Den misstänkte mannen erkänner att han varit vid butiken under kvällen, men nekar till brott.

Det blev ingen fällande dom. Tingsrätten konstaterar att mannen befunnit sig vid butiken under kvällen – han lånade en toalett. Han äger kläder som liknar de som en rånare hade. Skor, en väska och en buff liknar plagg som synd vid övervakningsfilmerna.

Det är bevisat att den åtalade beställt och vid tidpunkten ägde en pistolatrapp som liknade den pistol som användes vid rånet.

"Mycket tyder på att han var delaktig i gärningen", skriver rätten.

Däremot finns det inga bevis som binder honom direkt vid rånet. Det går inte att utesluta att det var två andra män som rånade butiken, skriver rätten och ogillar åtalet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!