Ny godiskedja öppnar i Västervik

Snart öppnar godiskedjan Kandyz i Västervik. Det är Patrik Skyllerstedt och Martin Masth, som tidigare drev respektive arbetade på Shell i Allén som bestämt sig för att satsa.

Det blir nästan 500 kvadratmeter godis när Patrik Skyllerstedt och Martin Masth öppnar godiskedjan Kandyz i sommar.

Det blir nästan 500 kvadratmeter godis när Patrik Skyllerstedt och Martin Masth öppnar godiskedjan Kandyz i sommar.

Foto: Anna Persdotter

Västervik2023-05-04 14:26

Patrik hade redan långt gångna planer på att driva vidare Shell-butiken som en fristående butik, men när det inte visade sig vara ett alternativ började han titta efter nya projekt, berättar han.

– Vi såg att Kandyz sökte franchisetagare i Västervik och tänkte att det skulle vara perfekt för oss, säger han.

Tillsammans med Martin började han leta efter lokal och i sommar slår de upp portarna i Retroviks gamla lokaler vid Allén.

Just nu pågår renovering för fullt och målet är att kunna öppna i mitten av juni, för att inte missa turistsäsongen. Men de tror ändå att de kommer ha ett koncept som kommer att hålla året om.

– Vi kommer att ha Västerviks största godissortiment, med 800–1 000 sorters lösgodis, och vi kommer att ha Delicato outlet, säger Patrik.

– Det blir också ett glasskafé med mjukglass, kulglass och enklare fika, till exempel kommer man kunna ta en Delicatoboll till kaffet. Det blir ett ställe dit en familj kan komma och fika utan att det ruinerar dem.

Det finns ju redan en stor godisaffär i staden, Hemmakväll, hur ser ni på konkurrensen? Är Västerviks stort nog för mer godis?

– Jag tror att vi kommer locka delvis andra kunder. Vår stora tillgång är att det är lättillgängligt med både bil, buss och till fots, eller på cykel.

De räknar också med att behöva anställa två–fyra personer.

– Vi kommer ha generösa öppettider, 10–20 sju dagar i veckan, så då kommer vi behöva personal.

Patrik Skyllerstedt och Martin Masth satsar på godis och tar godiskedjan Kandyz till Västervik.
Patrik Skyllerstedt och Martin Masth satsar på godis och tar godiskedjan Kandyz till Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!