Båtbottentvätten utan ström trots beställning

Den båtbottentvätt som finns i hamnen har inte varit igång under hela säsongen. Kommunen har inte dragit fram någon ström till båttvätten, trots att jobbet varit beställt sedan länge.– Olyckligt, säger hamnchefen Andreas Nilsson.

Båtbottentvätten i hamnen saknar ström. Många båtägare kan istället behöva måla sitt skrov med giftig bottenfärg.

Båtbottentvätten i hamnen saknar ström. Många båtägare kan istället behöva måla sitt skrov med giftig bottenfärg.

Foto: Åsa Thaberman

Västervik2018-07-29 11:55

Att båtbottentvätta sin båt är ett miljövänligare alternativ än att bottenmåla med giftiga färger. Det har tidigare varit möjligt att göra i hamnen i Västervik, men efter ombyggnationer saknar båtbottentvätten ström. En beställning gjordes av Andreas Nilsson redan juni 2017, men någon ström har ännu inte kopplats in. Förra sommaren funkade dock båtvätten ändå.

– Men nu har det tappats bort. Vi har haft dialog om att det är viktigt att den blir inkopplad, men nu är det semestertider. Jag tror dock att det ligger i deras "pipeline", säger Andreas Nilsson.

Om inte tvätten kopplas in senast nästa vecka kan det dock vara försent denna säsong. De havstulpaner på skrovet som bottentvätten ska kunna tvätta bort har i slutet av sommaren blivit för hårda.

– Då kommer man behöva ta upp båten och spola själv, eller måla. Eller köra vidare med havstulpanera på, men då blir det högre motstånd och då också högre bränsleförbrukning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!