Åstrands besked om sommarens Visfestival

Det blir en visfestival i Västervik 2021. Det lovar visfestivalgeneralen Calle Åstrand. Men i vilken form vet han inte ännu.

Förra årets visfestival blev en i det närmaste utan publik. När bilden togs var det dessutom regn. Hur årets festival kommer se ut återstår att se.

Förra årets visfestival blev en i det närmaste utan publik. När bilden togs var det dessutom regn. Hur årets festival kommer se ut återstår att se.

Foto: Robert Preusse

Västervik2021-02-17 11:52

– Vi kommer att köra fredag och lördag vecka 28. Vi håller på och samtalar med folk, men ingen vet ju ännu hur det blir i sommar, säger han.

Calle Åstrand förklarar att det är tack vare Västerviks kommun och andra sponsorer som de ändå kan planera för Visfestivalen även i år.

– När jag pratat med kommunen så säger de: "fan kör, vi är med och stöttar".

I vilken form det kommer hållas är förstås fortfarande osäkert.

– Vi måste nog inse att det här med pandemin kommer hålla på en stund, säger Calle Åstrand.

Några artister är heller inte bokade och klara inför årets festival.

– De vet ju inte heller hur det kommer att bli.

Förra året lottades festivalbiljetterna ut bland personal inom vård- och omsorg, som fick en exklusiv spelning med bara omkring 50 personer i publiken. Festivalen livesändes också för allmänheten.

– I och med att det fungerade så bra känner vi oss trygga med att kunna köra även i år.

Visfestivalen har hållits i vecka 28 varje år sedan starten 1966 och många stora artister har klivit upp på scenen i Stegeholms slottsruin för att spela sin musik.

– Det känns bra att inte behöva bryta den traditionen, säger Calle Åstrand.

Pandemiåret 2020 var också första gången som festivalen livesändes. Det blev en tittarsuccé och den första kvällen startades 15 000 unika strömningar.

Nu återstår att se om det blir en liknande tillställning även i år, eller om Visfestivalen kan återgå till att vara den folkfest den brukar vara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!