Åstrand: Det blir en visfestival i sommar

Visfestivalens vd Calle Åstrand har precis påbörjat arbetet inför sommarens festival. Mycket är oklart, men en sak är säker.

Det blir en visfestival i sommar, men det kommer inte att bli en vanlig festival. Det säger Visfestivalens vd Calle Åstrand.

Det blir en visfestival i sommar, men det kommer inte att bli en vanlig festival. Det säger Visfestivalens vd Calle Åstrand.

Foto: Björn Wanhatalo

Västervik2020-04-30 12:04

– Vi planerar att ha någon slags visfestival i sommar, men vi vet inte hur den kommer att se ut ännu. Vi håller på att titta på olika möjligheter, säger Calle Åstrand.

Under de kommande två veckorna kommer han att undersöka vilja möjligheter som finns. I mitten av maj hoppas han att det finns en färdig plan för evenemanget.

Vad har ni för idéer på hur festivalen skulle kunna genomföras?

– Vi tittar på alla möjliga saker, vi tittar på streamingmöjligheter. Men vi har ju också folk som har köpt biljetter och vi har artister som är bokade. Det är väldigt många saker som behöver lösas, säger Calle Åstrand och tillägger att det i dagsläget är oklart hur många som får komma in i ruinen.

Finns det några tankar på att ändra datum?

– Nej, det finns det inte. Vi har inga planer på att skjuta festivalen ett år framåt. Jag håller just nu på att kontakta alla artister för att kolla om de kan komma. Det kommer inte att bli en vanlig festival men det är inga vanliga tider heller. Vi kommer att göra det bästa av situationen, säger Calle Åstrand.

Han hoppas på bra stöd från Västerviks kommun och dess invånare. Calle Åstrand tror att Västervik verkligen vill ha en festival och han framhåller också betydelsen av att det händer någonting i Västervik i sommar, annars drabbas turistnäringen.

– Man vill inte att allt bara ska läggas ner. Jag tror att det är viktigt att få lite positiv energi av att något händer, säger Calle Åstrand och poängterar.

– Vi vill genomföra en festival.

Karta: Stegeholms Slottsruin
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!