20 000 kronor samlades in till Cancerfonden och BRIS - Vimmerby Tidning

20 000 kronor samlades in till Cancerfonden och BRIS

2017-01-09 12:15

Under en längre tid har det planerats för musikeventet "NEJ till cancer och JA till barn", och i helgen var det dags. Med musik, stand-up, frågequiz och auktion samlades pengar in till välgörande ändamål.

Inför eventet var det många som hade förberett sig. Bubba Bohlénius, arrangör och värd, har många år inom musikbranschen, men menar att det här är något speciellt;

- Det här är det jag är mest stolt över från alla mina år. Det är en välgörenhetskväll där alla ställer upp frivilligt och hjälper till. Barnen är ju vår framtid och det är många som lider av cancer. Därför vill vi göra det här. Det är en intressant och magisk kväll och artisterna är taggade till 100 procent

Många företag i kommunen har ställt upp som sponsorer och skänkt gåvor som auktionerades ut under kvällen. Artisterna som var där var Per Malmborg, Roger Carlsson, Helena Dackevall, Mats Molin och Westbay Rox. Det bjöds även på humor från stand-up-komikern Robin "Fralla" Karlsson.

Mats Molin är en känd visartist i Västervik sedan många år och var en av de som ställde upp med sin musik. Under kvällen tog han fram sin bluesådra igen.

- Ja, det här var första gången på väldigt länge som jag spelade ett rent bluesgig, säger Mats Molin. Det gav mersmak och kanske blir det fler gånger. Bluesen har stått vid sidan ett tag, men det här var riktigt kul.

- Det har varit fullt med folk hela kvällen, och alla var glada, menar Mats. Det har varit bullrigt fast på ett trevligt sätt. Man fick gensvar av publiken och det var god stämning. Jag tycker Bubba har gjort ett helt fantastiskt arbete inför den här kvällen.

Med alla inblandade och av eventets aktiviteter samlades 20 000 kronor in under lördagskvällen, pengar som kommer att skänkas till Cancerfonden och BRIS.

- Det är helt fantastiskt, säger Bubba Bohlénius. Det är mer än vad jag hade väntat mig. Jag känner mig bara wow... Det har varit otroligt och jag tackar alla inblandade för en förtrollad kväll.

Bubba Bohlénius tänker arrangera ett liknande event igen, och menar att denna gång var det ett frö, som sedan kommer att få växa och bli större.

20 000 kronor samlades in till Cancerfonden och BRIS

Genom att kommentera på Vimmerbytidning.se så godkänner du våra regler