Eleverna har fått svar av Trafikverket: "Fler önskemål än det finns pengar" - Vimmerby Tidning

Eleverna har fått svar av Trafikverket: "Fler önskemål än det finns pengar"

2017-02-17 19:40

"Vi vill kunna gå och cykla till skolan men vi får inte gå över E22 själva" skrev eleverna i ett brev till kommunen i december. Nu har de fått svar.

Brevet kommer från Ringeltaubska skolan i Edsbruk, där eleverna anser att det behövs en säkrare väg till skolan. Önskemålet är en bro över E22, alternativt en gång- och cykeltunnel under vägen.

Frågan bollades vidare till Trafikverket, som har ansvaret för E22. Verket svarar att det finns många platser runt om i landet med liknande frågor kring säkra skolvägar. Dessutom finns det många andra önskemål i hela Sverige som rör stora och små vägar, järnvägar, cykelvägar med mera.

- Det finns många fler önskemål än vad det finns pengar, skriver Peter Sieurin, samhällsplanerare på Trafikverket.

Svaret blev kanske inte vad eleverna hoppats på.

- Vi har tyvärr inga planer på att i nuläget bygga någon tunnel eller bro under/över E22 mellan Helgenäs och Edsbruk. Däremot är ert önskemål om en bra och säker koppling mellan orterna bra.

Även om E22 är en väg som Trafikverket har ansvaret för så finns det fler som kan vara inblandade i frågan, enligt Peter Sieurin.

- Kommunen är till exempel ansvarig för att barn ska kunna ta sig säker till skolan, Regionförbundet bestämmer -över hur man prioriterar vissa vägar och cykelvägar med mera.

- Så, även om vi inte kan lova någon tunnel/bro så kan vi prata med kommunen om frågan. Vi träffar kommunerna regelbundet. Ska en bro/tunnel byggas någon gång så är vi flera som måste delta.

Eleverna har fått svar av Trafikverket: Fler önskemål än det finns pengar

Genom att kommentera på Vimmerbytidning.se så godkänner du våra regler