Välkommen till Småland, Stefan Löfvén!

I vårt Sverige vill vi att rättigheter, skyldigheter och möjligheter ska vara lika för alla - oavsett var i landet man bor, skriver Malin Sjölander (M).

I vårt Sverige vill vi att rättigheter, skyldigheter och möjligheter ska vara lika för alla - oavsett var i landet man bor, skriver Malin Sjölander (M).

Foto: Anders Steiner

Debatt2018-07-05 11:01
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Almedalsveckan pågår för fullt några mil härifrån, samtidigt gör statsminister Löfvén stor sak av att han istället väljer att resa runt i Sverige. Du är varmt välkommen. Du är välkommen till det bortglömda Sverige, utanför Stockholm. Det är här maten produceras, det är här mycket av energin produceras och det är här effekterna av Socialdemokraternas politik är mest kännbara.

Här kan vi inte ta tunnelbanan eller den skattesubventionerade elcykeln till jobbet några mil bort. Här är vi beroende av bilen. Idag betalar vi ungefär 16 kronor per liter bensin, av det är 10 (!) kronor skatt. En skatt som vi inte får tillbaka i form av vägsatsningar, upprustning av befintliga vägar eller viltstängsel. Inte heller tåget har prioriterats av din regering, Stefan Löfvén. Nu har vi flera järnvägar i länet som snart ligger i dödsryckningar. Men till jobbet, skolan, vänner och handel måste vi ändå åka. Kan du förklara hur det ska gå till?

Men – tänker du – ni kan väl jobba där ni bor? Det är ju så fint och vackert på landet. Det är många som bor och driver företag på landsbygden här i Kalmar län. Nyligen visade statistik från SCB att 1 700 välfärdsjobb betalas av skogsföretagare i länet via skatter varje år. De är viktiga. Men varför har du då inte gjort något åt de strandskyddsregler som fortfarande begränsar människors möjligheter att leva på landsbygden? Och varför har du begränsat äganderätten – vilket i praktiken innebär avverkningsförbud helt utan ersättning – för dem som driver skogsbruk?

Hur tror du att det känns att bo på en plats där utländska ligor härjar och gör bostadsinbrott och stjäl redskap och maskiner. En plats där polisen är långt borta och du inte känner dig trygg? Det är ditt Sverige, Stefan Löfvén.

Vi är många som betalar priset för din politik, särskilt här i Kalmar län.

Det är dags för förändring. I vårt Sverige vill vi att rättigheter, skyldigheter och möjligheter ska vara lika för alla – oavsett var i landet man bor. Nu är det dags för en Moderatledd regering som klarar av att hantera de problem och utmaningar som finns – i hela Sverige.

Läs mer om