Hamas tar på sig dödsskjutning i Jerusalem

Hamas tar sig ansvaret för den skottlossning i Jerusalem på torsdagsmorgonen där tre personer dödades. Dådet är, enligt ett uttalande från den terrorstämplade organisationen, ett svar på "ockupationsmaktens brott på Gazaremsan".

Israelisk polis och räddningspersonal larmades till platsen i Jerusalems utkant där människor blev skjutna på torsdagsmorgonen.

Israelisk polis och räddningspersonal larmades till platsen i Jerusalems utkant där människor blev skjutna på torsdagsmorgonen.

Foto: Ohad Zwigenberg/AP/TT

Mellanöstern2023-11-30 08:28

Terrorstämplade Hamas tar på på sig ansvaret för skottlossningen i östra Jerusalem på torsdagsmorgonen där tre personer dödades och sex personer skadades, skriver AFP.

"Denna operation är ett naturligt svar på de hittills tidigare aldrig skådade brott som begås av ockupationsmakten på Gazaremsan och mot barnen i Jenin", säger Hamas i ett uttalande.

Två beväpnade män sköt enligt polisens uppgifter mot människor som väntade vid en busshållplats i utkanten av Jerusalem under morgonrusningen på torsdagen. Där finns inga kontrollstationer som bevakar infarten till staden.

– Två terrorister anlände i en bil, en av dem beväpnad med en M-16 och den andra med en pistol, säger Jerusalems polischef Doron Torgeman.

– Det var mycket folk på busstationen, vilket är anledningen till att så många skadades, säger Zaki Heller, talesperson för räddningstjänsten Magen David Adom.

De två misstänkta gärningsmännen sköts ihjäl av två personer ur säkerhetsstyrkorna och en privatperson på plats.

Filmer som visar två män som stiger ur en vit bil och öppnar eld sprids på sociala medier och har visats i israelisk tv. Filmernas äkthet har inte verifierats av oberoende parter.

Flera personer fördes till sjukhus efter händelsen, vissa av dem med allvarliga skador.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!