Ny succé för Country mot cancer

Förra årets succé för Country mot cancer upprepades under söndagen. "Jag är nästan chockad över hur mycket folk vi har haft här", säger arrangören Lars Thell.

Kalle Sellbrink och hans nya Band Doghouse Darlings infriade förväntningarna.

Kalle Sellbrink och hans nya Band Doghouse Darlings infriade förväntningarna.

Foto: Foto: Bertil Andersson

Södra Vi2018-08-12 21:00

I fjol var Country mot cancer förlagd till Brunnsparken i Södra Vi, men i år valde man den mer vädersäkra nöjeslokalen Pumpen. En annan fördel med flytten var att man fick tillgång till två scener.

– Medan det har spelats på en scen har vi kunnat rigga upp för nästa akt på den andra scenen och fått jättebra flyt, säger arrangören Lars Thell.

Under festivalen bjöds det på en del lokala artister men även internationella stjärnor från USA. Festivalen inleddes med Tobias Hultqvist från Almvik, som bjöd på traditionell country från pubscenen. Därefter tog Kalle Sellbrink och hans nya band Doghouse Darlings vid. Förväntningarna var därför stora och det fanns ingen anledning till oro.

Maja & Johanna från Åtvidaberg framförde klassisk bluegrass-country på sitt egna och stämningsfulla vis. Detsamma gjorde efterföljande Tina Jaxén bosatt i Brantestad.

På söndagseftermiddagen kunde Lars Thell delsummera galan, vars överskott oavkortat skänks till barncancerfonden.

– Jag är nästan chockad över hur mycket folk vi har haft här, säger Lars Thell och blickar ut över de hundratals besökarna som fyllde Pumpen

– Alla omkostnader, som artister, lokal med mera, var täckta redan när vi öppnade dörrarna. Så intäkter i form av frivillig entré och försäljning under dagen är ren vinst, berättar han.

Festivalen fortsatte sent inpå söndagskvällen och var inte slut vid denna tidnings pressläggning, men vi återkommer med uppföljning och mer bilder i morgondagens tidning och på www.vimmerbytidning.se.

Tobias Hultqvist från Almvik briljerade med stilren country på Pumpen i Södra Vi.
Tobias Hultqvist från Almvik briljerade med stilren country på Pumpen i Södra Vi.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!