"Skillnad om vi haft tolv pinnar"

Så..., vi gör ett nytt försök. I morgon ska det avgöras: Smederna mot Dackarna. Något av lagen blir svensk mästare. "Det lag som vill mest vinner", säger Jerker Eriksson.

Smedernas lagledare Stefan Jarl och Jerker Eriksson blickar månne mot nytt SM-guld.

Smedernas lagledare Stefan Jarl och Jerker Eriksson blickar månne mot nytt SM-guld.

Foto: Marc Femenia

Speedway2018-10-02 14:45

Vi behöver inte älta förra veckan. Ni vet vad som hände. Regnet ställde till det, banan höll inte måttet och den andra och avgörande finalmatchen i speedway ställdes in. Istället är det ikväll en svensk mästare ska koras. Smederna har ett litet försprång med två poäng efter första drabbningen i Målilla.

Vad betyder det?

– Det har ingen betydelse mentalt att vi vann i Målilla. Det hade varit skillnad om vi haft med oss 12-14 pinnar. Nu är det ny match och 0–0. Visst, skulle det bli oavgjort så är förstås de där två poängen guld värda, säger Jerker Eriksson och garvar.

Smedernas lagledare är på gott humör inför matchen på Smedstadion. De regerande mästarna har gjort en ny stark säsong och hans förare verkar vara i bra form.

– Jag kan inte klaga. Killarna har gett bra formbesked i veckan som var och de har peppar peppar, hållit sig på hjulen om man nu kan säga så. Men... det är dagsformen på onsdag som är det viktiga. Och det gäller att ha stolpe in.

Den tidigare Dackelagledaren tycker att det är helt rätt att just Smederna och Dackarna möts i SM-finalen.

– Det är rättvist. I mina ögon tycker jag vi är de två bästa lagen i landet. Vi körde också en fantastisk match i premiären, som för vår del blev välregisserad. De ledde hela vägen, sedan knäppte vi dem på slutet.

Jerker Eriksson gläds inte bara åt de sportsliga framgångarna, utan även för det stora speedwayintresset i Eskilstuna.

– Det är jättekul, men det gäller att hålla i också. Det är en tillfredsställelse att det är sånt bra drag kring laget och att folk uppskattar det vi gör.

De lär göra det ännu mer om det blir ett nytt SM-guld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!