"Skönt att få göra mål igen"

Chans på chans på chans. Men inga mål. Frödinge radade upp målchanser mot Hultsjö i början och borde ha avgjort redan efter en kvart. Istället blev det en rysare...

Segerskytt. Louise Andersson gjorde båda målen när Frödinge vann toppmötet mot Hultsjö.

Fotboll2018-05-20 17:50

– Härligt att vi vann till slut. Det satt hårt åt, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg och pustar ut efter 2-1-vinsten.

Han fick som sagt se sitt lag inleda i ett rasande tempo. Full fart framåt. Och lägena dök upp i parti och minut. Louise Pettersson, Louise Andersson, Felicia Arvidsson, Michaela Degerman. Alla var de nära att göra mål, men icke. Det var som förgjort.

Till slut kom det – ändå. I slutminuten av första halvlek sköt Louise Andersson in 1-0.

Men, kvitteringen kom, en bit in i den andra. Och sedan var det ganska öppet. Då klev hon fram igen, Andersson.

– Skönt att få göra mål igen. Jag har bara gjort ett innan, säger Louise Andersson, som i år tagit klivet ner på mittfältet.

Hur trivs du där?

– Okej. Jag börjar komma in i det nu.

Segermålet kom efter en fint slagen hörna av Jeanette Lind. Louise Andersson höll sig framme och tryckte in 2-1 från nära håll.

Hultsjö jobbade hårt för att nå en kvittering och var också nära ett flertal gånger. Då klev målvakten Pernilla Einarsson fram och räddade sitt lag. FBSK vann och toppar tabellen.

Bäst i laget var nämnde Einarsson tillsammans med Matilda Brogie, Evelina Nilsson och Michaela Degerman i första halvlek. Tvåmålsskytten förtjänar också beröm för sitt slit – och sina mål.

– Jag är jättenöjd med vår arbetsinsats idag. Som tjejerna jobbar..., säger Robin Blomberg.