Stöldliga markerade sommarstugan

Desirée Larssons sommarstuga kan ha blivit måltavla för en inbrottsliga. Någon hade flyttat saker och markerat en dörr. "Tar man inte bort det förstår de att ingen är hemma."

Desiree Larsson till vänster, med familj och pappa.

Desiree Larsson till vänster, med familj och pappa.

Foto: Desiree Larsson

Skedshult2018-08-02 21:00

När Desirée Larsson i förra helgen kom ner till sommarstugan i Skedshult-Edsbruk var det någonting som inte stämde. En stor ring var ritad med vit krita på en dörr till deras skjul på tomten.

– Min pappa trodde det var våra barn som hade ritat för det var ganska högt upp, säger Desirée.

Ingen tänkte mer på det och Desirée tvättade bort kritstrecken på dörren. Hon åkte bort med sin familj över helgen men när de i veckan kom tillbaka hade det hänt igen.

– När vi kom ner till stugan såg vi att någon hade varit på skjulet igen. Det såg ut som ett slarvigt ritat hjärta i guldspray.

Dessutom hade en stol flyttats från uteplatsen till mitten av trädgården och en stor sten lagts markerande uppe på stenmuren.

– Det finns inga ungdomar här i området, hade de velat klottra så hade de gjort det. Jag har läst om såna här symboler, jag vet vad det är.

Desirée kontaktade polisen och fick sina teorier bekräftade. Det hade rört sig om en inbrottsliga som ville förvissa sig om att ingen var hemma i sommarstugan. De hade flyttat sakerna på tomten och ritat.

– Tar man inte bort det så förstår de att ingen är hemma.

Susanne Hafström på Polisen säger att man i den här typen av situationer ska ha god kontakt med sina grannar och se till så att någon klipper gräsmattan eller hämtar posten medan man är borta.

En stor sten hade lagts på muren.
En stor sten hade lagts på muren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!