Skärpning skräpkastare!

Skräp hör hemma i papperskorgen.

Skräp hör hemma i papperskorgen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen

Miljö2018-07-18 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är så vackert i Virserum!

Vi kan alla ströva omkring och njuta av naturen!

Om det inte vore för allt mera skräp, som hamnar på marken i stället för i papperskorgarna.

Till föräldrar och andra vuxna, som röker eller snusar: Ha en liten plåtask i fickan så att ni kan ta hem cigarettfimpar och snuskuddar och slänga dem i er egen soppåse! Prata med era barn om att man inte bara slänger glasspapper, godispapper och annat skräp på marken. Det finns papperskorgar för det. Föregå själva med gott exempel! Finns det ingen papperskorg, där du befinner dig, får du ta hem skräpet och slänga det i dina sopor.

Jag är medveten om att alla inte har denna tidning, så att alla kan inte läsa detta, men låt oss hjälpas åt att hålla rent i naturen och på gator och torg. Det är inte alltid, som man ser, när någon slänger skräp/blir tagen på bar gärning, men tveka inte att säga, att det inte är okey om du ser någon göra det.

Jag vill inte att det ska vara så här skräpigt i vårt fina samhälle. Det vill säkert inte du heller.

Och du, ta med en kasse nästa gång du går ut på din promenad. Du kommer att bli förvånad över, hur mycket du har samlat i den, när du kommer hem. Samtidigt får du lite gymnastik genom att böja dig ner efter skräpet. Plogging kallas det med ett nytt ord! = Plocka skräp under jogging/gång!

Läs mer om