Här vill de bygga högt flerfamiljshus: "Optimistisk"

Stiftelsen Kindahus vill bygga ett högt flerfamiljshus på torget i Rimforsa. "Vi har redan två fastigheter där och vill utveckla det hela till ett riktigt torg", förklarar vd:n Jan Skarin.

Stiftelsen Kindahus vill bygga ett nytt flerfamiljshus, möjligen med 20 lägenheter, på torget i Rimforsa.

Stiftelsen Kindahus vill bygga ett nytt flerfamiljshus, möjligen med 20 lägenheter, på torget i Rimforsa.

Foto: Dennis Petersson

Rimforsa2020-12-28 08:00

För att möjliggöra byggnationen behöver fastighetsstiftelsen först och främst få tillåtelse att köpa mark av kommunen, sedan måste detaljplanen ändras. Ytan som är aktuell är den närmast Kalmarvägen 21 – på torgets västra sida.

– Vår målgrupp är äldre personer och då har vi tänkt att bygga något för de som vill lämna sina villor. Här skulle de kunna bo väldigt centralt med närhet till affär. Huset skulle vara helt tillgänglighetsanpassat, förklarar Skarin och fortsätter:

– Den fördjupade översiktsplanen för Rimforsa tillåter 20 lägenheter på torget - i den här typen av hus. Med ett sånt upplägg skulle det vara lättare för oss att få ihop kalkylen än det är vid bygget på Högabacksvägen.

undefined
"Här skulle de äldre kunna bo väldigt centralt med närhet till affär", förklarar vd:n Jan Skarin.

Tanken är att byggnadens bottenplan ska bestå av verksamhetslokaler.

– Jag är optimistisk och hoppas att det skulle kunna gå att sätta igång en byggnation om ett par år, säger Skarin.

Kinda kommun, genom samhällsbyggnadsförvaltningen, hanterar just nu Kindahus förfrågan om markförvärv. Bland annat har vård- och omsorgsnämnden (von) fått meddela ifall det finns behov av att en del av bostadslägenheterna vigs för kommunal verksamhet, närmare bestämt ett LSS-boende. Nämnden är positivt till det.

– Det kan vara intressant, vi har ett behov av ett boende inom några år, men det behöver nödvändigtvis inte ligga torgplatsen. Det handlar om åtta-tio lägenheter, konstaterar von-ordförande Lars Karlsson (L).

Karta: Rimforsa torg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!