Familjen valde Rimforsa - "Rimligt pendlingsavstånd"

Kommunens tillväxtambitioner i Rimforsa är stora - med nya bostäder och en växande befolkning. "Naturnära med rimligt pendlingsavstånd", konstaterar familjen Carlenius om sin nya hemort.

Foto:

Rimforsa2020-06-04 11:00

Det är fyraåriga Elton som möter oss när vi anländer till den alldeles nybyggda villan på Åkerövägen - bara några stenkast från sjön Åsunden och hotell- och konferensanläggningen Rimforsa Strand. Han förklarar att han trivs med att bo i närheten av vattnet och att han har hittat nya kompisar på andra sidan gatan. Tillsammans med sina föräldrar Ricard och Anna Carlenius, och så lillebrorsan Frank, flyttade han nämligen från en lägenhet i Linköping till Rimforsa för nästan exakt en månad sedan. Ännu är inte alla flyttkartonger uppackade - men trots allt känner sig familjen hemmastadd.

– Vi köpte tomten i augusti 2018 och vi har varit här mycket i omgångar - klippt gräset och följt byggnationen. Känslan är att alla är väldigt snälla här i Rimforsa. Det är ett öppet och välkomnande klimat, och så finns det ett stort serviceutbud. Vi har verkligen längtat efter att komma ut hit, konstaterar Ricard och Anna som sedan tidigare inte har någon direkt koppling till kommunen.

Hur kommer det sig att ni köpte tomt just här?

– Det var mycket av en slump egentligen. Först letade vi efter en tomt mellan Linköping och Norrköping men där fanns inget vettigt överhuvudtaget. Sedan började vi att titta åt det här hållet och hittade en tomt som både var nära naturen, nära sjön och med rimligt avstånd till pendlingsmöjligheter. Precis som vi ville ha det, förklarar paret och fortsätter:

– Här finns också allt som barnen behöver och för deras skull känns det viktigt att bo nära naturen.

I den fördjupade översiktsplanen för Rimforsa beskriver kommunen en ambition om att invånarantalet ska öka med drygt 60 personer varje år fram till 2030. En ny skola planeras, vattenverket byggs ut och nya bostäder är på gång. För familjen Carlenius är en växande ort något positivt men för tillfället står en gång- och cykelväg högt på önskelistan.

– Det känner vi verkligen saknas ut hit till bostadsområdet vid Rimforsa Strand. Det skulle höja säkerheten.

Som exploateringsingenjörer var valet enkelt för Anna och Ricard att bygga nytt istället för att köpa hus. Nu har familjen investerat för en stor del av livet.

– Dels blir det precis som vi vill ha det men nu har vi också en 20-årsperiod framöver oss där vi kan fokusera på att vara med barnen och göra sånt som vi tycker är värdefullt. Det känns jättebra. 

Karta: Åkerövägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!