De drabbades stenhårt – nu ska företagen samarbeta

I tuffa pandemitider försöker M/S Kind och Rimforsa Strand hitta nya vägar ihop. Än så länge har inte gästerna avbokat i år.

M/S Kind och Rimforsa strand samarbetar för att hitta nya vägar under den tuffa corona pandemin.

M/S Kind och Rimforsa strand samarbetar för att hitta nya vägar under den tuffa corona pandemin.

Foto: M/S Kind/Joakim Falk

Rimforsa2021-03-27 16:00

Båten M/S Kind har en matsal för 60 personer men med en passagerarkapacitet på 133.

Marianne Trygg är vd på M/S Kind:

– Förra året hade vi väldigt bra bokat med ett jättefint ingångsläge. Men så avbokades i princip allt. Att stå i det läget vill jag aldrig mer vara med om. På min egen horisont var det hemskt. Nu är det helt annat. Nu får vi börja bygga igen. Det finns hopp och vi hoppas på vaccinet som alla andra.

undefined
M/S Kind drabbades av många avbokningar på grund av pandemin under förra säsongen.

Mycket av det som avbokades i fjol flyttades fram till 2021, berättar Marianne Trygg vidare. Deras eget företag fyllde 60 år under 2020 men ett pandemiår firar man inte.

– Det kommer väl ta tid. För oss är det så viktigt att hitta samarbetspartners. Tillsammans med Veronica Ericssons tänk, på Rimforsa Strand gör att vi vågar tro att vi har något att sälja in i år. Just nu är företag och större sällskap borta så det är privatpersoner som vi tror på. 

Marianne konstaterar att de har koncentrerat sin marknad till Linköping tidigare, men ser att det ökar mer och mer söderut. 

Rimforsa Strands huvudbyggnad har blickat ner på sjön Åsunden i 111 år.  I år fyller Kinda kanal 150 år och det kommer att uppmärksammas på många sätt.

undefined
Rimforsa strand

För Rimforsa Strand innebär det ett utökat samarbete ihop med M/S Kind. Veronica Ericsson, som äger hotellet tillsammans med sin syster Camilla, berättar:

– Vi har tappat 70 procent av vår omsättning. Det är ett kritiskt läge och vår plan är att vi ska finns kvar när 70-plussarna som suttit hemma ett helt år nu, får komma ut och resa igen.

Veronica har själv tagit annat jobb för att kunna försörja sig och för att kunna behålla sin personal.

– Det pågår inga konferenser någonstans, så vårt hus står tomt i veckorna. Så i år har vi tagit fram två nya paket ihop med M/S Kind. Det ena kallas Kanal och led, och är ett tvådagars paket. Man sover här och på morgonen tar man båten från Rimforsa till Brokind och sen vandrar man på Östgötaleden tillbaka och äter middag hos oss.

undefined
Max fyra personer får äta ihop på Rimforsa Strand under gällande restriktioner.

Det andra paketet kommer vara under fyra tisdagskvällar under sommaren. Då äter gästerna en sen middag till sjöss och övernattar därefter på hotellet.

Med rådande restriktioner får man på Rimforsa Strand sitta maximalt fyra personer ihop och äta. Hur det ser ut i sommar vet ingen än. 

– Vi har aldrig haft samarbete kring kvällskryssningar förut men de här paketen tror vi väldigt mycket på, avslutar Marianne Trygg på M/S Kind.

undefined
M/S Kind ser att deras marknad växer söderut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!