Paret fick åtta tusen för extremt långvarig flygtur

Vår tidning publicerade för någon vecka sedan en artikel som beskrev en något svajig flygfärd, som en Åtvidabergsbo gjorde. Personen klagade på den nätta lilla förseningen på 24 timmar - och har nu fått rätt. -Jag fick mail från flygbolaget om att de hade för avsikt att betala 400 euro per person, och har nu även fått pengarna insatta på uppgivet konto.

Östergötlands Län2018-04-17 22:00

Det var i samband med en flygning från Arlanda till Arrecite på Lanzarote, som det vinglade till betänkligt. Inte flygsäkerhetsmässigt på något sätt, men tidsmässigt.

EU-förordning

Flyget landade på exakt tid på Lanzarote, tjugo minuter över elva på förmiddagen. Men tyvärr på fel dag. En dag för sent.

Det var i mitten av januari flygningen skedde. Meningen var att flygningen skulle ske utan mellanlandningar, men det istället ett stopp i Paris och ett dygns väntan innan den sista etappen kunde genomföras.

Paret klagade direkt till flygbolaget Novair, men fick en månad senare avslag. Paret hänvisar till ekonomisk kompensation enligt artikel 7 i EU-förordningen 261/2004, och pekar på omständigheterna att flygsträckan är längre än 3 500 km och förseningen blev mer än 24 timmar.

På kontot

I detta skede vände sig istället Åtvidabergsresenärerna till ARN, Allmänna reklamationsnämnden, med sin begäran om ekonomisk kompensation. De begärde 600 euro var i kompensation, eller totalt cirka 12 000 kronor.

-Flygbolaget meddelade för någon vecka sedan att de skulle betala ut 400 euro per person som kompensation, upplyser Åtvidabergsbon.

"Novoair tillmötesgår ert krav för själva flygförseningen. Vi avser att betala ut 400 euro per person i enlighet med EU-förordningen."

Och mycket riktigt kom pengarna in på kontot några dagar senare, i tisdags. Inte 600 euro som begärts, men väl 400 euro. Och det motsvarar, enligt Novoair, således EU-förordningen vad avser själva förseningsdelen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!