Brand i flerfamiljshus – en person omkom

Under lördagsmorgonen larmades SOS om en brand i ett flerfamiljshus i Österbymo. I lägenheten fann rökdykare en avliden person.

Under lördagsmorgonen bröt en brand ut i en lägenhet i Österbymo.

Under lördagsmorgonen bröt en brand ut i en lägenhet i Österbymo.

Foto: Per Svensson Borrud/Pelles Photo

Österbymo2022-12-10 11:19

Klockan 08.14 larmas SOS om en brand i ett flerfamiljshus i Österbymo, Ydre. Enligt initiala uppgifter skulle det röra sig om en fullt utvecklad lägenhetsbrand.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till adressen.

– Vi fick en inringning om att man såg lågor från en lägenhet genom ett fönster. Så vi larmade på tre enheter, ledning, höjd och vatten, berättar räddningstjänstens ledningsbefäl Glenn Forsberg.

– Första enhet bekräftar att det brinner. De gör en första insats med utvändig släckning och tömmer några pulversäckare in i lägenheten. Sen direkt därefter går rökdykare in och släcker branden. Så det var ganska snabbt nedsläckt, säger Glenn Forsberg.

När polisen anländer är räddningstjänst och ambulans redan på plats.

– Räddningstjänsten gjorde sitt jobb och meddelade oss att branden var släckt. Sedan var de kvar en stund för att bevaka så att det inte blossade upp igen, säger polisens vakthavande befäl Jonas Schånberg.

Branden fick dock ingen spridning och lägenheten spärrades av för teknisk undersökning.

Under lördagseftermiddagen meddelar polisen att en person omkommit i branden.

"I samband med branden anträffar räddningstjänstens rökdykare en man avliden inne i aktuell lägenhet. Polisens tekniker är på plats i detta nu och genomför en första platsundersökning."

Polisens jourhavande förundersökningsledare inledde en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet alternativt vållande till annans död.

Under lördagsmorgonen bröt en brand ut i en lägenhet i Österbymo.
Under lördagsmorgonen bröt en brand ut i en lägenhet i Österbymo.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!