"Det är en olustig och skrämmande känsla"

Ydregårdens framtid är i dagsläget ovisst. Ägaren Kenth Lindgren berättar att de fått säga upp en anställd och att de tappat 200 000 kronor i intäkter under april månad.

Sedan 1997 har Kenth Lindgren arbetat på Ydregården. För det mesta har han varit ägare, men under nio år var han anställd. Sedan hösten 2018 är han åter ägare.

Sedan 1997 har Kenth Lindgren arbetat på Ydregården. För det mesta har han varit ägare, men under nio år var han anställd. Sedan hösten 2018 är han åter ägare.

Foto: Max Elofsson

Österbymo2020-04-28 08:00

– Det är en olustig och skrämmande känsla där man inte vet om man ska skratta eller gråta. Det kommer in avbokningar hela tiden, säger han.

Kenth Lindgren började driva Ydregården för 23 år sedan. Under nio år var han anställd, men sedan ett och ett halv år tillbaka är han återigen ägare av Ydregården där de bedriver bland annat camping, restaurang och evenemang. Sedan coronaviruset slog till har i stort sett allt förändrats för Kenth Lindgrens verksamhet och han beskriver det som att det skedde över en natt.

Sedan 1 april har Ydregården tappat omkring 200 000 kronor i intäkter på grund av avbokningar i coronakrisen.

– Det är jätteviktiga pengar för oss och när vi nu inte får in dem så vet inte vad som kommer att hända. Jag är lite orolig för verksamhetens framtid, säger Kenth Lindgren.

De har även tvingats säga upp en anställd som arbetade heltid på Ydregården. Så nu är det endast Kenth och hans fru Lerissa Lindgren som arbetar.

– Det är ledsamt, men vi var tvungna tyvärr, säger Kenth Lindgren.

Till sommaren har de även flera musikevenemang som de nu inte är säkra på om det går att genomföra. De sker i juli, men Ydregården väntar med att ge besked om hur det blir med det. Däremot har de bestämt sig för att musikevenemanget som arrangeras den 30 maj kommer att bli av. Dock endast för maximalt 45 personer för att inte bryta mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ydregården är beläget strax utanför Österbymo.
Ydregården är beläget strax utanför Österbymo.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!