Wildfire får bygglov – igen

Turerna kring berg- och dalbanan i Kolmårdens djurpark har varit många. Nu har Wildfire beviljats bygglov för andra gången.

Wildfire. Föremål för många överklaganden.

Wildfire. Föremål för många överklaganden.

Foto: Monica Hansson

Norrköping2018-07-03 16:53

Den första gången var 2014 när Norrköpings kommun bedömde att det inte krävdes någon detaljplan för området. Beslutet om det bygglovet överklagades. Under tiden som det utreddes byggdes berg- och dalbanan. Sommaren 2016 var det dags för invigning. Ärendet malde genom flera instanser och när Mark- och miljööverdomstolen slutligen slog fast att det krävdes en ny detaljplan stängde Kolmårdens djurpark berg- och dalbanan.

På rekordkort tid tog Norrköpings kommun fram en ny detaljplan som fastställdes i en dom i Mark- och miljödomstolen i april i år och Wildfire kunde började köras igen i juni med ett tillfälligt tillstånd i väntan på bygglov.

Men domen från Mark- och miljödomstolen överklagades till Mark- och miljööverdomstolen som dock inte gav prövningstillstånd. Detaljplanen vann därmed laga kraft veckan före midsommar och samtidigt lämnades en ny bygglovsansökan in, så gott som identisk med den första.

Nu har Bygg- och miljöskyddsnämnden alltså beviljat bygglov för berg- och dalbanan en andra gång, om ingen överklagar det här beslutet gäller bygglovet från slutet av juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!