Anhållen för grovt rån

En man i 55-årsåldern har anhållits för grovt rån. Brottet skedde i Nässjö i tisdags och polisen kunde snabbt gripa gärningsmannen.

Polisen lyckades snabbt gripa en knivbeväpnad man i Nässjö i tisdags.

Polisen lyckades snabbt gripa en knivbeväpnad man i Nässjö i tisdags.

Foto: Johan Nilsson/TT

Nässjö2018-08-01 12:38

18.02 i tisdags fick polisen överfallslarm från ett apotek på Rådhusgatan i Nässjö. Det visade sig tidigt att larmet var skarpt och att en gärningsperson varit inne i lokalerna och stulit receptbelagda läkemedel.

Polisen fick mycket god hjälp av ett vittne som rapporterade sina iakttagelser under tiden polisen var på väg fram till platsen. Mannen, som var knivbeväpnad iakttogs av vittnet när han lämnade apoteket till fots. Mannen gick till resecentrum i Nässjö.

Bara ett par minuter efter att första polispatrullen var framme på resecentrum kunde den misstänkte mannen gripas. Han berättade för polisen att han tidigare skadat en person med kniven. Det ska ha skett på en annan adress på Rådhusgatan. Polisen beställer ambulans och åker till adressen för att kontrollera saken. Polisen träffade på en man som säger sig ha blivit knivhotad. Han hade ytliga sårskador på överkroppen.

Den gripne mannen har förhörts och delgivits misstanke. Efter förhöret har en jouråklagare beslutat att anhålla mannen som på sannolika skäl misstänkt för grovt rån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!