Misstänkta pojkarna har släppts

Förra veckan greps två tonårspojkar misstänkta för olaga frihetsberövande av två jämnåriga flickor i Vimmerby. Nu har båda släppts.

Försvann. De misstänkta tjuvarna avbröt sitt rånförsök.

Försvann. De misstänkta tjuvarna avbröt sitt rånförsök.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2018-05-21 10:51

Det var på onsdagskvällen förra veckan som brottet ska ha skett. Inledningsvis kom uppgifter om att det rörde sig om någon typ av rån mot två unga flickor i Vimmerby, då gärningsmännen ska ha tillgripit en väska. Men brottsrubriceringen ändrades senare till olaga frihetsberövande. Två pojkar i 15-årsåldern greps senare av polisen, men släpptes igår.

– De misstänkta har suttit frihetsberövade sedan i fredags men har nu släppts av åklagaren. Den ena släpptes i fredags och den andra i söndags, säger Ulf Gollungberg vid polisen i Västervik.

Åklagaren Patrick Sonevang bekräftar att de båda pojkarna har släppts men fortsatt är misstänkta för brott.

– Jag har valt att sätta rubriceringen grovt olaga tvång i första hand, men även olaga frihetsberövande, sexuellt ofredande och övergrepp i rättssak, säger Patrick Sonevang.

Han vill dock inte gå in på några detaljer kring händelseförloppet.

– Det återstår att höra ytterligare vittnen så därför vill jag inte berätta några detaljer. Det kan påverka utredningen negativt. Jag vill avvakta till vi hört alla vittnen, säger Sonevang.

– Förundersökningen pågår och till dess att den är klar och åtal kan väckas är det upp till socialtjänsten att bedöma eventuella åtgärder för de här pojkarna.

Patrick Sonevang säger att fortsatta förhör kommer att hållas under veckan.

– Men bevisläget ser bra ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!